Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Portugalijos WRC ralyje Sebastienas Ogier bandys įsitvirtinti pirmoje čempionato pozicijoje

Pirmą kartą nuo 2001-ųjų WRC Portugalijos ralis grįžta į šalies šiaurę. Ketvirtadienį atidarymo ceremonija vyks Guimaraese, o vakare vyks pirmasis trumpas greičio ruožas („Special stage“) Lousados ralikroso žiede.

Pirmoji ralio diena, penktadienis, vyks netoli Ispanijos sienos, pačioje šalies šiaurėje. Šeštadienis, ilgiausia Portugalijos ralio diena, persikels į rytus, o sekmadienį numatyti vos trys greičio ruožai Portugalijos rytinėje dalyje.

Iššūkis

Tai – naujas ralis visiems. Šiaurės Portugalija WRC neregėjo nuo 2001-ųjų, tad nei vienas pirmojo dešimtuko lenktynininkas čia nėra važiavęs. Su viena išimtimi – Fafe. 

Fafės ralis sprintas pastaruosius tris metus vyksta savaitę prieš WRC varžybas, tad ralistai klasikinį 6 km ilgio greičio ruožo atkarpą, kuri bus kartojama WRC ralyje, jau yra išbandę.

Visi ekipažai turės pasiruošti naujas stenogramas. Tai susipažinimą su trasa pavers ypač atsakingu momentu, o šturmanai neišvengs naktinio darbo prie užrašų.

Portugalijos WRC ralio žemėlapis
Portugalijos WRC ralio žemėlapis

Dokumentai (spauskite norint parsisiųsti):

Automobilio specifikacija

Pakabos nustatymai: žvyras

Šiurkšti kelio danga kels didelius reikalavimus padangoms, ypač jei temperatūra bus aukšta.

WRC nuotr./Bandomasis Portugalijos WRC ralio greičio ruožas
WRC nuotr./Bandomasis Portugalijos WRC ralio greičio ruožas

Istorija

Pirmą kartą Portugalijos ralis vykos 1967-ais ir tapo vienu pirmųjų 1973-aisiais startavusio WRC čempionato etapų.

Pirmaisiais savo gyvavimo metais ralis vyko ant įvairaus paviršiaus, tačiau vėliau tapo raliu, vykstančiu tik ant žvyro. Šis sprendimas lėmė, kad po 2001-ųjų Portugalija išnyko iš WRC žemėlapio, kai blogos oro sąlygos sugadino tų metų renginį.

Organizatoriai pasitraukė iš šiaurės į ALgarvės regioną pietuose bei 2007-aisiais Portugalijos ralis vėl grįžo į WRC kalendorių.

WRC nuotr./Bandomasis Portugalijos WRC ralio greičio ruožas
WRC nuotr./Bandomasis Portugalijos WRC ralio greičio ruožas

Kas naujo 2015-aisiais?

Viskas. Šiemetiniai greičio ruožai nebuvo naudoti WRC nuo pat 2001-ųjų, o klasikinis Fafės ruožas yra vienas geriausių visame WRC kalendoriuje.

Bandomasis greičio ruožas

Vadinamajame „Shakadown'e“ greičiausi buvo „Volkswagen“ lenktynininkai. 4,63 km ilgio atkarpą pirmas įveikė Andreas Mikkelsenas, 1,3 sek. aplenkęs Sebastieną Ogier, o šis dar puse sekundės buvo greitesnis už Jari-Matti Latvalą.

Tai buvo pirmasis A. Mikkelseno ralis su 2015-ųjų „Volkswagen Polo WRC“. Jo kolegos naujuoju automobiliu džiaugėsi nuo sausio mėnesio, tačiau norvegas jį gavo tik Portugalijoje.

„Nesuprantu, kodėl negavau šito automobilio anksčiau. Jausmas puikus, šiuo automobiliu įveikėme daug kilometrų. Labai džiaugiuosi šiandienos pasiekimu“, – sakė A. Mikkelsenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius