-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš lenktynes Maskvoje – Dovilo Čiutelės treniruotė Kazlų Rūdos aerodrome

Lenktynininkas Dovilas Čiutelė, vairuojantis „Lada“ automobilius, jau artėjantį savaitgalį varžysis Maskvoje rengiamose „Rally Masters Show“ lenktynėse. Jose Lietuvos atstovas startuos savo legendiniu „Lada 2105 VFTS“ bolidu.
Treniruotės akimirka
Treniruotės akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Antrąją Velykų dieną dauguma grįžta prie patiekalais nukrautų stalų ir leidžia laiką su artimaisiais, tačiau automobilių sporto bendruomenėje tradicijos kiek kitokios.

Autosporto gerbėjai vėsų pirmadienį nusprendė praleisti kitaip ir susirinko į Kazlų Rūdoje esantį aerodromą. Čia surengta greituminio slalomo treniruotė.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Treniruotės akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Treniruotės akimirka

Šiame renginyje sudalyvavo ir žymus Lietuvos ralio bei žiedo lenktynininkas Dovilas Čiutelė. Sportininkas čia apsilankė neatsitiktinai – jis ruošiasi jau savaitgalį Maskvoje vyksiančiam renginiui „Rally Masters Show“.

Kvietimą lenktyniauti gavusio Dovilo Čiutelės mechanikai jau paruošė šioms lenktynėms skirtą „Lada 2105 VFTS“ bolidą, tačiau sportininko autoparke šis modelis – ne vienintelis.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Treniruotės akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Treniruotės akimirka

Į Kazlų Rūdos aerodromą Dovilas Čiutelė atsigabeno žiedinėms lenktynėms skirtą „Lada 2104 Turbo“ universalą ir čia surengė generaline repeticija prieš varžybas tapusią treniruotę. Norintys neišdildomų įspūdžių galėjo sėsti į šturmano kėdę, tad trasoje sportininkas retai kada važiavo vienas.

Maždaug 350 arklio galių išvystantis turbininis ketvirtukas kartu važiavusius keleivius žavėjo stabilumu posūkiuose, „slick“ tipo padangų teikiamu sukibimu bei Dovilo Čiutelės vairavimo įgūdžiais.

VIDEO: Dovilas Čiutelė treniravosi Kazlų Rūdos aerodrome

Ruošiasi sudrebinti Maskvą

Maskvos sporto departamento organizuojamos varžybos „Rally Masters Show“ rengiamos nuo 2011-ųjų metų. Kaip nurodo organizatoriai, tai nėra įprastos ralio varžybos. Kupinos veiksmo lenktynės kai kada panašios į amerikiečių lenktynininko Keno Blocko išgarsintą „Gymkhana“ seriją.

„Rally Masters Show“ bus surengtas buvusiame olimpiniame kaimelyje, kur 1980-aisiais vyko Maskvos olimpiada.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Treniruotės akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Treniruotės akimirka

Į šį renginį yra kviečiami tituluoti autosporto meistrai, tad patekti čia gali ne bet kas. Jau dabar dalyvių sąrašuose galima aptikti ne tik garsius Rusijos lenktynininkus, bet ir Europos sportininkų pavardes. Čia startuos lietuviams jau pažįstama brolių Hollandų trijulė. Mick, Drew ir Dave Hollandai tautiečiams žinomi iš „Eneos 1000 km“ lenktynių Palangoje.

Be to, Maskvoje startuos ir tokie žymūs sportininkai kaip savo sūnų į WRC atvedęs Jari Latvala ar estas Janar Tanak. Šiemet kaip ir pernai Lietuvos spalvas šiame renginyje gins vienintelis Dovilas Čiutelė. Praeityje šiame renginyje yra startavęs ir Ramūnas Čapkauskas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Treniruotės akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Treniruotės akimirka

„Ladamotorsport“ komandai Rusijoje kompaniją palaikys ir ekipos narys iš Vokietijos Conrad Rudiger, kuris lenktyniaus D.Čiutelės sukonstruotu „Lada 2105 VFTS“. Komanda tikisi, kad vokiečio prisijungimas dar labiau sustiprins jų gretas ir bus pagerintas pernai Dovilo Čiutelės pasiektas rezultatas – antroji vieta P10 klasėje.

D.Čiutelės ekipa neslepia, kad itin didelę konkurenciją jiems sudarys greitasis vengras Gabor Kiraly, kuriam stenogramą skaitys jo dukra – daugkartinė grožio konkursų nugalėtoja ir modelis Alexandra Kiraly-Molnar.

Skaičiuojama, kad iš viso varžybose startuos apie 40 ekipažų. Į „Lada“ (P10) klasę jau užsiregistravo 12 dalyvių.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Treniruotės akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Treniruotės akimirka

Lenktynės vyks ant asfalto dangos. Kai kurios trasos drieksis dviračių takais, kurie kai kada netgi platesni nei Lietuvos gatvės. Dalyviams atsipūsti neleis ir kalnuotas reljefas.

Lietuviai į varžybas išvyks balandžio 19-ą dieną. Komandos naujienas ištikimiausi fanai galės sekti „Ladamotorsport“ „Facebook“ paskyroje bei GAZAS.LT

Po šių varžybų Maskvoje komandos dar laukia nemažai lenktynių. Dovilas Čiutelė ketina varžytis Lietuvos ralio čempionate ir bei „Eneos 1000km” lenktynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius