Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš šuolio automobiliu rekordą – rūpesčiai dėl saugumo

Vos viena diena beliko iki to, kai lenktynininkas Renaldas Šeinauskas bandys pagerinti Lietuvos šuolio automobiliu į tolį rekordą.
R.Šeinausko „Subaru“
R.Šeinausko „Subaru“ / Komandos nuotr.

Ne vienerius metus brandintas planas pagerinti šiuo metu prieniškiui Rimui Brundzai priklausantį rekordą (R. Brundza su automobiliu ZAZ nušoko 16,80 m.) bus siekiamas realizuoti sekmadienį.

„Visus sekmadienį kviečiame atvykti į Panevėžį, pasigrožėti miesto švente bei tapti šio rekordo liudininkais“, – kviečia visa R. Šeinausko ir R. Krikščiūnaitės komanda.

Darbų R. Krikščiūnaitei, šįkart besirūpinančiai visomis detalėmis, kad rekordas pavyktų sklandžiai, daug daugiau nei sėdint šturmano kėdėje.

„Vien tik geros idėjos nepakanka, – šypsodamasi tvirtina mergina. – Paruošiamieji darbai vyko nuo metų pradžios, jei bandyčiau juos visus surašyti ant popieriaus lapo, tikriausiai jais galėtume nukloti visą dabartinio šuolio į tolį automobiliu atstumą – 16,80 m“, – likus vos dienai iki rekordo sakė R. Krikščiūnaitė.

Komandos nuotr./R.Šeinausko „Subaru“
Komandos nuotr./R.Šeinausko „Subaru“

Visi rūpesčiai, susiję su automobiliu buvo palikti R. Šeinauskui ir nuostabiems komandoms mechanikams, o didžioji dauguma organizacinių sunkumų ir malonumų užgulė Rūtos pečius.

Šuoliui reikiama rampa, renginio dalyvių ir žiūrovų apsauga – tai trys svarbiausios sritys.

„Šuoliui reikiama rampa, renginio dalyvių ir žiūrovų apsauga – tai trys svarbiausios sritys, kuriomis tenka rūpintis artėjant lemiam rekordo startui“, – pasakoja R. Šeinauskas. R. Krikščiūnaitės ir R. Šeinausko komanda džiaugiasi, kad sulaukė didelio palaikymo ne tik iš savo draugų, šeimos ir fanų, tačiau ir iš Panevėžio miesto atsakingų asmenų.

„Norime padėkoti visam savivaldybės personalui, Panevėžio įmonėms partnerėms, kurių palaikymą jaučiame ir žinome, kad jie mums linki kuo didžiausios sėkmės ir ateis rekordo siekti kartu su mumis“, – džiaugiasi visa komanda.

Tomo Pošiūno nuotr./Renaldo Šeinausko „Subaru Impreza WRX“
Tomo Pošiūno nuotr./Renaldo Šeinausko „Subaru Impreza WRX“

Užfiksuoti Lietuvos rekordui, pagal Lietuvos rekordų registravimo agentūros „FACTUM“ vadovą Vytautą Navaitį, yra reikalinga pateikti labai tikslius duomenis apie atliktą šuolį.

„Pagal šio rekordo reikalaujamą charakteristiką, tramplino aukštis neturi būti aukštesnis nei 70 cm. Mūsų tramplinas – 67 cm aukščio ir 8 m ilgio“, – pasakojo R. Šeinauskas. Lenktynininkas su automobiliu „Subaru Impreza WRX“ turės 300 metrų J.Urbšio gatvės Panevėžyje atkarpą.

„Renaldas turės spėti įsibėgėti, atlikti šuolį ir sustoti. Iš viso yra galima atlikti tris bandymus“, – pasakojo R. Krikščiūnaitė.

Saugumas automobilių sporto renginiuose – svarbiausias dalykas. Žiūrovų saugumu bus pasirūpinta ir siekiant Lietuvos šuolio automobiliu į tolį rekordo metu.

„Visa teritorija bus aptverta metalinėmis tvoromis, kad nė vienas žmogus nepatektų į pavojingą zoną, pavojingiausiose zonose bus pastatytos šieno kitkos, žiūrovų saugumu rūpinsis savanoriai. Žinoma, tikimės ir pačių žiūrovų sąmoningumo“, – teigė R. Krikščiūnaitė ir R. Šeinauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius