Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Projekto „Karys – lenktynininkas“ dalyvių atranka šeštadienį keliauja į Vilnių

Šį savaitgalį Vilniaus prekybos centre „Panorama“ įvyksianti projekto „Karys – lenktynininkas“ atranka – įpusėja. Dėl vietos ralio komandoje besirungiantys Lietuvos kariai gauna patirti ne tik pramogų, bet ir padirbėti su namų darbais.
Renginio akimirkos
Renginio akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prieš dvi savaites įvykusi projekto atranka Kaune, šiam šeštadieniui atsikrausto į „Panoramą“. Tiesa, šį kartą dalyvių laukia dar didesni iššūkiai. Nors kaip ir praeitą kartą, taip ir šį, karių lauks greičio ruožas, kurį reiks įveikti profesionaliu „HPS“ lenktynių simuliatoriumi, sąlygos – sudėtingėja. Šį kartą kariai išmėgins sekvencinę pavarų dėžę, kuri šiandien – vienas populiariausių sprendimų sportiniuose automobiliuose. Tokia pavarų dėžė bus sumontuota ir automobilyje, kuriuo projekto nugalėtojai startuos Lietuvos automobilių ralio čempionate 2018 metais.

Kariams prieš akis – atrankų ir pasiruošimų maratonas. Su kiekviena atranka Lietuvos kariai supranta, kad dalyvavimas varžybose – ne tik malonumas, bet ir darbas, reikalaujantis ir teorinio pasiruošimo, ir treniruočių. Pirmųjų atrankų etapais projekto dalyviai buvo supažindinti su keliomis pagrindinėmis automobilių ralio taisyklėmis ir esminiais niuansais. Šis, antrasis, atrankos etapas – ne tik padeda jiems sužinoti dar daugiau apie ralį ir automobilio valdymą, bet ir pasimokyti taisyklingos sėdėsenos ar „darbo kojomis“ su pedalais.

Ne paslaptis, kad ralyje apie automobilį turi žinoti ne tik jį aptarnaujantys ir serviso zonoje prižiūrintys mechanikai. Dažnai automobilis išlekia iš greičio ruožo ir atsiduria už jo ribų ar jam nuleidžia ratą – tuomet darbo gauna ir ekipažas. Dėl šios priežasties karių laukia ir techninės užduotys. Įsibėgėjus pavasariui, projekto dalyviai rinksis ir šturmanavimo mokymams bei nedideliam egzaminui. Anot organizatorių, laimingieji kariai paaiškės birželio mėnesį.

„Skirtingos užduotys, patikrinimai, testai ir pratimai skirti kaip galima daugiau sužinoti apie kiekvieną iš kandidatų. Kaip žinome, geras sportininkas yra tas, kuris turi daug noro, daug treniruočių ir šiek tiek talento – tad ir bandome atrasti visus talentingus ir užsidegusius dalyvauti. Be užsidegimo šis sportas nebūtų toks žavus.“ – pasakojo organizatoriai.

Tarp karių pasirodymą vertinančių komisijos narių – ilgametis tarybinės ir nepriklausomos Lietuvos automobilių sporto entuziastas Stasys Brundza, vienas greičių šiuo metu Lietuvos ralio čempionate dalyvaujančių sportininkų Giedrius Notkus, tiek šturmano, tiek vairuotojo kėdę išmėginęs Ričardas Baubinas bei daugkartinis Lietuvos ralio nugalėtojas Vytautas Švedas.

Planuojama, kad renginys „Panoramoje“ prasidės apie 12:00 valandą, o apie 14:30 planuojamas projekte „X faktorius“ išgarsėjusios grupės „Only Once“ pasirodymas.

Daugiau apie šį paramos Lietuvos kariuomenei projektą ir renginio programa www.karys-lenktynininkas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius