-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Raikkonenas iš „Toyota“ paprašė daugiau pinigų

Anot pranešimų užsienio žiniasklaidoje, „Toyota“ komandos vadovai pateikė pasiūlymą Kimi Raikkonenui kitą „Formulės-1“ sezoną važiuoti jų ekipoje, tačiau suomis paprašė didesnio atlyginimo.
K.Raikkonenas per karjerą važiavo 139 lenktynių etapuose ir 57 kartus lipo ant apdovanojimų pakylos.
Anot pranešimų, „Ferrari“ komandoje K.Raikkonenas per sezoną uždirbdavo 51 mln. JAV dolerių. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip manoma, 51 mln. JAV dolerių per sezoną uždirbantis 30-metis lenktynininkas po sezono taps bedarbiu, nes dabartinė 2007 metų pasaulio čempiono komanda „Ferrari“ jau kiek anksčiau pranešė nuo 2010 metų suomį pakeisianti iš „Renault“ prisiviliotu ispanu Fernando Alonso.

„Formulės-1“ užkulisiuose jau kurį laiką netilo kalbos, jog K.Raikkonenas tikriausiai grįš prie „McLaren“ vairo, tačiau pateikti savo pasiūlymą suskubo ir „Toyota“ komanda.

„Nenorime žaisti jokių užkulisinių žaidimų, – priežastį viešai paskelbti apie derybas su K.Raikkonenu įvardijo „Toyota“ prezidentas Johnas Howettas. – Pateikėme jam pasiūlymą, kuris, mūsų manymu, atsižvelgiant į dabartinę ekonominę situaciją yra labai padorus ir toks, kurį išgalime.“

Tačiau, anot pranešimų, K.Raikkonenas, kuris ne kartą yra sakęs, jog vairuos tik į aukščiausias vietas pretenduojantį bolidą, iš „Toyota“ paprašė solidesnio pasiūlymo.

„Neabejoju, kad su K.Raikkonenu galėtume pasiekti puikių rezultatų. Duotume jam tikrai greitą bolidą“, – žadėjo J.Howettas.

Penktą vietą bendrojoje komandų rikiuotėje prieš paskutinį 2009 metų „Formulės-1“ sezono etapą užimančios „Toyota“ ekipos bolidus šiemet vairavo italas Jarno Trulli ir vokietis Timo Glockas. Tačiau kitam sezonui sutarties su japonų komanda nė vienas iš jų neturi.

„Pateikėme pasiūlymą J.Trulli. Nemanau, jog jis yra nepatenkintas pinigų aspektu, tačiau mes esame pasiryžę derėtis. Italas kitą sezoną galbūt vėl sėdės mūsų bolide, tačiau tai nėra galutinai patvirtinta“, – atviravo „Toyota“ prezidentas, leisdamas suprasti, jog T.Glockas komandoje kitą sezoną nevažiuos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius