Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ralį „Saaremaa 2014“ Estijoje šturmuos ir gausus lietuvių desantas

Trečiadienį „Saaremaa“ ralio dalyviai jau plūdo į salą, kur greta Kuresarės miesto buvo pradėta vykdyti administracinė komisija. Ralio dalyviai čia gavo visą reikiamą dokumentaciją bei startinius numerius.
Prieš ralį „Saaremaa“ 2014
Prieš ralį „Saaremaa“ 2014 / Tomo Markelevičiaus nuotr.

47-ą kartą Saremos saloje vyksiančiame ralyje „Saaremaa“ prie starto stos daugiau nei 150 ekipažų. Dalyvių gretose ir nemažai lietuvių.

Specifiniuose Saremos salos greičio ruožuose kartu su greičiausiais Baltijos šalių lenktynininkais savo jėgas išmėgins ir tokie mūsų šalies ekipažai kaip Giedrius Notkus su Daliumi Strižanu, Martynas Samsonas su Mindaugu Varža, Giedrius Firantas su Matu Valiuliu, Mantas Morkis su Jonu Paukšte, Gintautas Šlepikas su Audriumi Pivoru, Jonas Pipiras su Ramūnu Babachinu.

Prie starto šiame ralyje turėjo stoti ir Laurynas Diržininkas su Kęstučiu Būziumi, tačiau atliekant automobilio bandymus pavedė elektronika ir planus teko koreguoti.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Prieš ralį „Saaremaa“ 2014
Tomo Markelevičiaus nuotr./Prieš ralį „Saaremaa“ 2014

Greičio ruožai panašūs kaip ir pernai, tik kryptis kai kur skiriasi

„Atvykome į salą. Buvo administracinė komisija, kuri labai greitai dirba. Gavome visus dokumentus per kelias minutes. Buvo patikrintas mūsų susirašymo automobilis ir dabar jau vakarieniaujame. Mūsų startinis numeris mums buvo staigmena. Aštuntas numeris reiškia, kad esame tarp 10 greičiausių sportininkų Baltijos šalyse. Esu nustebintas šiuo įvertinimu. Žiūrėsime, ar pavyks išlaikyti tą numerį. Užduotis nelengva. Stengsimės.

Ketvirtadienį prasidės susirašymas. Netoli greičio ruožų ir gyvename. Greičio ruožai panašūs kaip ir pernai, tik kryptis kai kur skiriasi. Naujiena ta, kad nebebus miesto greičio ruožo. Gaila, nes jis buvo savotiškas perliukas. Iš kalbų supratau, kad pernai buvo padaryta daug nuostolių, todėl šiemet buvo nuspręsta jo atsisakyti“, - kalbėjo Giedrius Notkus.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Prieš ralį „Saaremaa“ 2014
Tomo Markelevičiaus nuotr./Giedrius Notkus

Giedriui Notkui tai jau penktasis „Saaremaa“ ralis. Dabartinis piloto šturmanas Dalius Strižanas šiose varžybose dalyvaus antrą kartą. Kartu šis duetas šiame ralyje jėgas išmėgins pirmąsyk.

„Saaremaa“ ralyje lenktynininkų laukia 10 greičio ruožų, kuriais ekipažai turės įveikti 109 kilometrus. Dar 331 kilometrą ekipažai prasuks važiuodami tarp greičio ruožų.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Prieš ralį „Saaremaa“ 2014
Tomo Markelevičiaus nuotr./Dalius Strižanas

Pirmasis greičio ruožas penktadienio vakare prasidės 18.55 val. Tuomet startuos pirmasis automobilis. Antrąją ralio dieną pirmasis lenktynininkų dešimtukas startuos atvirkštine tvarka.

VIDEO: G.Notkus ir D.Strižanas atvyko į „Rally Saaremaa 2014“ varžybas

Išvakarėse geriausiai pasirodęs ekipažas startuos iš dešimtos pozicijos, o dešimtoje vietoje penktadienį atsidūręs tandemas šeštadienį lenktynes pradės pirmas.

Ketvirtadienį ralio dalyviai visą dieną skirs greičio ruožų užsirašymui. Techninė komisija bus vykdoma penktadienį prieš ralio startą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius