-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ralio sezono pabaigtuvės – „Žemaitijos rudens“ ralyje

Sekmadienį Kelmės rajono Kražių miestelio apylinkėse susirinks visi geriausi Lietuvos automobilių ralio meistrai. Čia vyks paskutinis šių metų Lietuvos automobilių ralio čempionato etapas, kuriame taip pat varžysis ir B lygos čempionato dalyviai. „Žemaitijos rudens“ ralį organizuoja du klubai – vilniečių AJAGS ir šiauliečių „Slikas“.
Antroji diena
Antroji diena. / Karolio Kavolėlio/BFL nuotr.

„Laukiame intrigos, nes paraiškas dalyvauti pateikė beveik visi pajėgiausi šalies ralio meistrai. Kražių apylinkių žvyrkeliuose turėtume pamatyti ir Deivido Jociaus ekipažą. Jis turėtų būti labai rimtas konkurentas kitiems N4 klasės sportininkams, nes būtent tarp jų laukiama itin atkaklios kovos. Iš viso A ir B lygos įskaitose turi startuoti beveik 50 ekipažų“, – teigė „Sliko“ klubo vadovas Ričardas Abelkis. Beje, jis irgi važiuos lenktynėse.

Karolio Kavolėlio/BFL nuotr./Antroji diena
Karolio Kavolėlio/BFL nuotr.

N4 klasėje po įvykusių 5 etapų pirmauja Vytautas Švedas. Jo ekipažas turi 90 taškų. Tačiau lyderiams ant kulnų lipa ir realių galimybių tapti Lietuvos čempionais turi dar 3 ekipažai – Martynas Samuitis yra pelnęs 89, Ramūnas Čapkauskas – 88, Audrius Višniauskas – 87 taškus. Visi šios klasės lyderiai važiuoja „Mitsubishi Lancer EVO IX“ automobiliais.

Tačiau „Žemaitijos rudens“ ralyje šie lenktynininkai startuos po šio sezono lyderio – panevėžietis Rokas Lipeikis, šį sezoną važiuojantis su dukra Inga, bendroje čempionato įskaitoje turi 125 taškus ir jau yra nebepavejamas. Tiesa, šiam ekipažui Lietuvoje šiemet nėra pavykę laimėti nė vienų lenktynių – tačiau visuose be išimties raliuose užimtos antrosios vietos leido stabiliai važiuojančiam ekipažui prieš „Žemaitijos rudenį“ būti užtikrintu. Antra vertus, nejausdami spaudimo jie gali mobilizuotis ir sezoną baigti pergale.

Atkakli kova turėtų būti ir kitose klasėse, nes vis dar nežinoma, kuris ekipažas taps greičiausiu tarp 2WD klasės atstovų: paskutinėse lenktynėse kovos ir Dovilas Čiutelė, ir Martynas Samsonas, ir stabiliai važiuojantis Irmantas Žukauskas, ir svečias iš Kaliningrado Dmitrijus Miačinas. Beje, šis rusų ekipažas bus ne vienintelis iš užsienio – į lenktynes Kražių apylinkėse atvyks ir „Subaru Impreza“ vairuojantis baltarusis Borisas Lukomskis.

Beje, būtent paskutinės sezono lenktynės sudėlios taškus ir komandinėje  įskaitoje, kurioje kol kas pirmauja 111 taškų turintys „Sliko“ atstovai. „ARX Baltica – Neiluva Rally Team“ surinko 110, „Juta Racing“ – 109, „Bauer Racing“ lenktynininkai - 106 taškus.

Varžybos bus ypatingai kompaktiškos: 11 greičio ruožų ilgis – 102 km (visi – žvyro keliais), o vadinamieji „pervažiavimai“ sudarys tik 93 km. Lenktynės prasidės 9 valandą ryto, sportininkai finišuos Karklėnų greičio ruože 18.05 val.

Karolio Kavolėlio/BFL nuotr./Ralis „300 lakes rally“
Karolio Kavolėlio/BFL nuotr.

R. Abelkio teigimu, ekipažų laukia labai įvairios trasos: bus ir tikrai greitų atkarpų, ir senokai nevažiuotų greičio ruožų, ir visai naujų, nedidelė dalis trasos sportininkams bus pažįstama nuo šių metų vasarą vykusio „Saulės ralio 2010“.

Kol sportininkai lauks galutinių „Žemaitijos rudens“ rezultatų, Kražių miestelyje bus galima ne tik pabendrauti su sezoną baigusiais sportininkais. Miestelėnams bus skirtas Žilvino Žvagulio koncertas. Jis, kaip ir visas ralis, bus nemokamas. Todėl „Žemaitijos rudens“ organizatoriai kviečia ralio gerbėjus atvykti ir palaikyti greičiausius Lietuvos lenktynininkus paskutinėse sezono lenktynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius