Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ralio šturmanė Agnė Vičkačkaitė-Lauciuvienė savaitgalį sugrįžo į slalomo trasą

Agnė Vičkačkaitė-Lauciuvienė – profesionali ralio šturmanė, tačiau praėjusį savaitgalį ji pati startavo automobilių slalomo varžybose. „MOTOTOJA moterų vairavimo meistriškumo čempionato“ finaliniame etape ji varžėsi su kitomis vairuojančiomis moterimis ir sėdo prie itin sportiško „Toyota GT86“ vairo.
Agnė Vičkačkaitė-Lauciuvienė
Agnė Vičkačkaitė-Lauciuvienė / Vytauto Pilkausko nuotr.

Nors visai neseniai girdėjome Agnę kalbant, kad ji pati per ralio varžybas neplanuoja vairuoti, ne tiek daug teko laukti, kad išvystume ją itin drąsiai sukiojančią vairą ir spaudžiančią akseleratoriaus pedalą kitose automobilių sporto varžybose. Pakalbinome Agnę po finišo, kuri neslėpė jaudulio, mat slalomo varžybose paskutinį kartą dalyvavo prieš beveik 6 metus. 

„Gera sugrįžti, labai smagiai važiavosi. Aišku, norėtųsi išbandyti „Toyota GT86“ su mechanine pavarų dėže. Esu bandžiusi „Subaru BRZ“, bet patiko ir šis, – varžybų įspūdžius pasakojo Agnė, – Žinoma, yra kur tobulėti ir aišku reikia treniruotis taip, kaip anksčiau.“ 

Paklausus Agnės apie jos patirtį slalomo trasoje prieš tuos 6 metus, ji pripažino, kad gal ir važiavo gerai, bet neturėjo tiek žinių, kaip dabar. 

Tokie renginiai moterims suteikia pasitikėjimo savimi

„Anksčiau tiesiog dalyvaudavau etapuose, ne čempionatuose, tačiau anksčiau dar neturėjau tiek žinių, kad galėčiau dalyvauti čempionate. Todėl dalyvavau mėgėjiškuose slalomuose tiesiog pramogai, – pasakojo Agnė, – Paskui slalomai peraugo į mini ralius, į šeimyninius ralius, o po to jau į ralio čempionatą. Dalyvavau nuo apačios – neklasifikuotuose ralio varžybose, paskui taip vadinamoje B lygoje, dabar Lietuvos ralio sprinto čempionate(LRSČ), Lietuvos automobilių ralio čempionate (LARČ), Šiaurės Europos zonos šalių ralio čempionate (NEZ)“. 

Šiais metais ekipažas, kurio pilotui Karoliui Šiugždiniui Agnė šturmanauja, su trenksmu lipa ant pakylos LRSČ, tiek LARČ lygoje, tiek NEZ. 

Agnė „MOTOTOJA moterų vairavimo meistriškumo čempionato“ finaliniame etape startavo pirmoji, todėl jai teko ne mažas iššūkis ne tik būti pirmai, bet ir apšildyti automobilį. Tačiau nors ir startavo po pertraukos, jos įgūdžiai išlikę puikūs. Bendroje etapo įskaitoje Agnė užėmė ketvirtą vietą ir parodė antrą geriausią trasos įveikimo laiką. 

Interviu pabaigoje paklausėme Agnės, ko ji palinkėtų vairuojančioms moterims, kurios išdrįsta dalyvauti tokiuose renginiuose. 

„Moterims dalyvauti šiose renginiuose labai naudinga, tai suteikia tikrai daug pasitikėjimo savimi. Nors daug kas labai kritiškai vertina vairuojančias moteris, tačiau jos stengiasi ir tobulėja. Linkiu nesustoti ir toliau treniruotis, tobulėti, juk tokios varžybos suteikia ir daug džiaugsmo, pasitikėjimo savimi ir puikiai praleidi laiką,“ – vairuojančioms moterims linkėjo profesionali ralio šturmanė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius