Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ralis „Graži Lietuva“ : lenktynininkai ieško limuzinų ir sodina medelius (nuotraukos)

Šeštadienį Lazdijų rajone, Dusios ežero pakrantėje esančiame kempinge „Vitrūna“ startavo 1-ojo turistinio – ekologinio ralio dalyviai.
Ralio akimirka
Ralio akimirka / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Ralis Lietuva

Per dvi dienas 25 ekipažai iš įvairių šalies miestų turės įveikti 26 rungtis ir nuvažiuoti apie 200 kilometrų Lazdijų rajono keliais.

Šeštadienį dalyviams teko neįprastos rungtys – jie lankėse Kalniškės mūšio vietoje ir privalėjo suskaičiuoti žuvusiems parttizanams pastatytus kryžius.

Po to lenktyninkams teko kopti į Rudaminos piliakalnį ir suskaičiuoti visus čia esančius 90 laiptelių.
Atvykę pas vietinį ūkininką Raimundą Svipą visi ieškojo limuzino. Pasirodė, jog tai ne automobilis, o limuzinų veislės buliukas.

D.Mazurkevičiaus muziejuje reikėjo surasti arklio pakinkymui skirtą daiktą ir jį parodyti. Tokių rungčių būta daugybės ir už kiekvieną klaidingą atsakymą dalyvis baudžiamas 10 sekundžių bauda.

Pirmosios dalies pabaigoje teko pademonstruoti ir važiavimo sugebėjimus – įveikti du figūrinio vairavimo ruožus. Beje, dalyviai pasiklysdavo ne tik painiuose Dzūkijos keliukuose bet ir figūrinio vairavimo rungtyse. Kad paliktų savo gerą pėdsaką Dzūkijos žemėje, ralio dalyviai sodino medelius Europos miške esančiame ant Lietuvos-Lenkijos valstybių sienos.

Po pirmosios ralio dalies pirmauja Dainius Leonavičius su Lina Leonavičiūte („Toyota Prius“), antri Vincas Gerdžiūnas su Gyčiu Gerdžiūnu „Volkswagen GolfTDI“), o treti Aūnas Volungevičius su Laurencija Volungevičiene („Renault Laguna Tdci“).

Šeštadienį dalyvių dar laukia tikslaus pravažiavimo ruožas, lenktynės Veisiejuose dviračiais bei vandens dviračiais, paspirtukais. Ralio dalyviai finišuos sekmadienio popietę.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius