Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ralistas Laurynas Diržininkas: sušalęs žvyras turi savotiško žavesio

Automobilių kroso varžybų trasose viską įrodęs Laurynas Diržininkas persėdo į ralio automobilį ir pradėjo naują savo karjeros etapą. Lenktynininkas jau artėjantį savaitgalį dalyvaus Europos ralio čempionato etape Liepojoje.
L.Diržininkas ralyje „Saaremaa 2013“
L.Diržininkas ralyje „Saaremaa 2013“ / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Į Latviją sportininkas išvyko jau trečiadienį. Jis varžybose dalyvaus nauju „Ford Fiesta“ automobiliu. Laurynui Diržininkui talkins ralisto Giedriaus Notkaus šturmanas Dalius Strižanas.

Prieš artėjančias varžybas Laurynas Diržininkas sutiko pasidalinti savo mintimis apie Lietuvos automobilių sportą bei būsimas varžybas Latvijoje.

Tomo Markelevičiaus nuotr./L.Diržininkas LASF autokroso apdovanojimuose
Tomo Markelevičiaus nuotr./L.Diržininkas LASF autokroso apdovanojimuose

– Laurynai, savaitgalį dalyvausite „Rally Liepaja“ varžybose. Kodėl prieš tai nepadarėte treniruotės „Halls Winter Rally“ greičio ruožuose?

– Tokį sprendimą lėmė darbo krūvis. Esu labai užsiėmęs, o ir su automobilio paruošimu raliui turėjome daug reikalų. Šiek tiek vėlavome viską padaryti, todėl „Halls Winter Rally“ nusprendėme nedalyvauti. Dabar bandysime ką nors nuveikti Latvijoje.

– Pernai vairavote „Renault Clio“. Šiemet sėdėsite prie naujo automobilio vairo?

– Taip, „Renault Clio“ jau buvo laikas „padėti į pavėsį“. Dabar raliui turime paruošę R2 klasės „Ford Fiesta“. Būtent šiuo automobiliu mus ir pamatysite Latvijoje.

Asmeninio archyvo nuotr./L.Diržininko „Ford Fiesta“
Asmeninio archyvo nuotr./L.Diržininko „Ford Fiesta“

– Natūraliai kylą klausimas, kodėl „Ford Fiesta“?

– Natūralus ir atsakymas. „Ford Fiesta“ pasirinkome dėl to, kad jai kur kas paprasčiau gauti atsarginių dalių. Dauguma dalių netgi tinka nuo standartinio „Fiesta“ automobilio.

Kalbėjau su tais, kurie turi tokius automobilius. Susidariau įspūdį, kad visi patenkinti „Fiesta“. Agregatai atlaiko nemažas apkrovas, automobilis valdomas smagiai lyg žaisliukas. Su mano turėtu „Renault Clio“ net neverta lyginti.

Asmeninio archyvo nuotr./L.Diržininko „Ford Fiesta“
Asmeninio archyvo nuotr./L.Diržininko „Ford Fiesta“

– Ar negąsdina specifinės kelio dangos sąlygos, kai žiemą nėra nei sniego, nei ledo?

-Na, gruntą ir reljefą Latvijoje žinome, tačiau tokia danga, kokia yra šiuo metu, mūsų neramina. Tikimės, kad prie jos pavyks lengvai priprasti. Manau, kad ir sušalęs žvyras turi savotiško žavesio.

– Kai žiema sniegu ir ledu nelepina, viena pagrindinių temų ralio virtuvėje – dygliuotų padangų dėvėjimasis ant žvyro. Latvijoje turėsite užtektinai padangų?

– Į Latviją nusivežėme 14 padangų. Ar jų užteks – pasakysiu po paskutinio greičio ruožo, kai susibėgsime pasikalbėti. Trečiadienį vyksta registracija ir trasų užsirašinėjimas. Bandysime įvertinti žvyro agresyvumą padangų atžvilgiu. Ralis prasidės bandomuoju greičio ruožu penktadienį, po jo – atidarymas ir pirmieji greičio ruožai.

Tomo Markelevičiaus nuotr./L.Diržininkas ralyje „Saaremaa 2013“
Tomo Markelevičiaus nuotr./L.Diržininkas ralyje „Saaremaa 2013“

– Kaip jaučiatės pasiruošę kovai trasose?

– Sunku pasakyti, nes treniruočių turėjome labai mažai. Mūsų klasėje važiuos dalyviai iš įvairių šalių. Visi bus kovingai nusiteikę. Nesame sau užsibrėžę kažkokio konkretaus tikslo ar vietos. Svarbu pasiekti finišą,  o koks rezultatas bus, toks mus ir tenkins. Aš ralyje dar naujokas. Apšilinėju kojas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Dalius Strižanas ir Laurynas Diržininkas ralyje „Saaremaa“
Tomo Markelevičiaus nuotr./Dalius Strižanas ir Laurynas Diržininkas ralyje „Saaremaa“

– Jau ne pirmą kartą važiuojate su Daliumi Strižanu, kuris Lietuvos ralio čempionate stenogramą skaito Giedriui Notkui. Dalinatės šiuo šturmanu?

– Dalių pasiėmiau tik šioms varžyboms. Reikės jį grąžinti Giedriui Notkui. Nežinau, galbūt ateityje su Daliumi dažniau kartu važiuosime. Laikas viską sudėlios į savo vietas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Serviso zonoje prieš ralį
Tomo Markelevičiaus nuotr./Dalius Strižanas

– Praėjusiais metais dalyvavote Estijoje vykusiame „Saaremaa“ ralyje, dabar lenktyniausite Europos ralio čempionato etape. Yra planų važiuoti Lietuvoje?

– Jei atvirai – net nežinau. Neturime strateginio plano šių metų Lietuvos čempionatui. Galbūt pasirodysime epizodiškai, tam tikruose etapuose. Visa esmė yra tame, kad Lietuvoje praktiškai nėra R2 klasės. Latvijoje važiuoja bent jau keturi „Ford Fiesta“ automobiliai. Ten nors yra su kuo pasivaržyti vienodame technikos lygmenyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius