Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 17 /16:03

„Rally Classic“ Druskininkuose išaiškino šio sezono ralio čempionus

Lygiai 8 val. ir 57 min. Druskininkuose nuo starto linijos pajudėjo pirmasis „Rally Classic“ ralio dalyvis. Prasidėjo kova dėl Lietuvos atvirojo ralio čempionato 2011 metų nugalėtojo titulo.
Vytautas Švedas - N4 klasėje antras
Vytautas Švedas / Lauryno Bočkaus nuotr.
Temos: 1 Ralis

Šiame ralyje lenktynininkai įveiks 10 greičio ruožų. Organizatoriai parengė penkias kelio atkarpas, kurias dalyviai įveiks po du kartus.

Po 1 GR lyderio poziciją užėmė Vytauto Švedo ir Žilvino Sakalausko ekipažas. Jie 7,6 km žvyriniame greičio ruože 3,9 sek. aplenkė Dominyką Butvilą ir Renatą Vaitkevičių. Vyksta kova, kurios taip laukėme „300 Lakes Rally“ lenktynėse.

2 GR Švedas didina savo persvarą viena dešimtąja. Pirmasis dešimtukas po vos dviejų greičio ruožų jau netelpa į vienos minutės intervalą.

Didesnių permainų nėra ir 3 GR. Vytautas Švedas surado dar 5,8 sek. ir savo persvarą padidino iki 8,8 sek. Už pirmojo dešimtuko taip pat vyksta įtempta kova. 11-oje pozicijoje važiuoja visiems kaip puikus konstruktorius pažįstamas Darius Biesevičius. Jis važiuoja „Open“ įskaitos „Mitsubishi Colt“ automobiliu. Greičiausias dviem ratais varomu automobiliu – Dmitriy Myachin su „Honda Civic Type R“.

4 GR „stogu“ pasikrikštyjo Artūro ir Manto Vaičiūnų ekipažas Šiame greičio ruože „stogu“ pasikrikštyjo Artūro ir Manto Vaičiūnų ekipažas. Iki šios nelemtos klaidos jie „Subaru Impreza WRX STI Spec“ automobiliu važiavo dvyliktoje pozicijoje.

Taip pat šio GR neatlaikė Joanos ir jos mamos Vestos Survilienės „Renault Clio“ vienintelis 100 proc. moteriškas ekipažas iš ralio pasitraukė.

13,1 km ilgio 4 GR greičiausiai įveikė Švedas. Jo sportinė forma – aukštumoje. Padidinęs persvarą iki 30 sek. jis į serviso zoną įvažiavo neturėdamas rimtų techninių problemų.

Jei Švedas jau turi šiokią tokią apčiuopiamą persvarą, tarp antroje ir trečioje pozicijose važiuojančių Dominyko Butvilo ir Benedikto Vanago kova vyksta įtempta. Dominyko persvara – vos 9,4 sek.

Joana Survilaitė: Keliai nepritaikyti raliui Lenktynininkams atvažiavus į serviso zoną aiškėja jų problemos. Iš kovos dėl technikos gedimų jau pasitraukė Arūno Vaičiūno, Tautvydo Narušio, Tomo Savicko ir Irmanto Ačo ekipažai, variklio problemos privertė varžybas baigti Dovilą Čiutelę (VAZ 2105 VFTS), taip pat – Joana Survilaitė. Jos „Renault Clio“ neteko karterio. Joanos komentaras „Facebook“ paprastas – keliai nepritaikyti raliui. 

Bene rimčiausią avariją patyrė svečiai iš Baltarusijos – Andrejaus Goloborodko ekipažas, sudaužęs „Subaru Impreza“.

5 GR staigmenų nepateikė. Vytautas Švedas čia nebuvo greičiausias, jis viena sekunde pralaimėjo Dominykui Butvilui, trimis dešimtosiomis Rokui Lipeikiui. Tačiau jo persvara lieka didelė – 29 sek. Bendroje įskaitoje trečioje pozicijoje važiuojantį Benediktą Vanagą vejasi Ramūnas Čapkauskas. Benedikto persvara – vos 8,4 sek.

Vytautas vėl greičiausias. Po 6 GR jis pirmas, Butvilas antras (persvara 33 sek.), Vanagas trečias. Čapkauskas dar sumažino atsilikimą iki Vanago (6,9 sek.).

7 GR rimčiausia kova vyko tarp Benedikto Vanago ir Ramūno Čapkausko ekipažų. Jie varžosi dėl trečiosios pozicijos. Prieš aštuntą greičiuo ruožą juos skiria 11 sek.

Į devintą poziciją pakilo Darius Biesevičius geriau visiems žinomas „Bieso“ pravarde. Jis savo paties konstrukcijos „Open“ įskaitos „Mitsubishi Colt“ automobiliu iš devintosios išstūmė Dainių Matijošaitį.

Po 8 GR Vytauto Švedo persvara auga iki 35 sek. Gerokai karštesnis taškas – kova dėl trečiosios pozicijos. Ketvirtas kol kas važiuojantis Rokas Lipeikis jau lipa Benediktui Vanagui ant kilnų – liko 4,2 sek. O štai iškart už Roko – Ramūnas Čapkauskas. Jis nuo Benedikto atsilieka vos šešiomis. Ar Benediktas suras reikalingo greičio likusiuose dvejuose greičio ruožuose?

9 ir 10 GR Vytautui Švedui buvo tik formalumai. Niekas nesugebėjo rimčiau pasipriešinti jo ir Žilvino Sakalausko ekipažui, kurie kirtę finišo liniją užsitikrino ne tik šio ralio nugalėtojų titulus, bet ir ženkliai svarbesnį titulą. Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas - 2011 metų Lietuvos ralio čempionai!

Tuo tarpu viso ralio metu besitęsusi kova dėl trečiosios pozicijos baigėsi Ramūno Čapkausko ir Tomo Šipkausko pergale. Jie paskutiniuose greičio ruožuose aplenkė Benediktą Vanagą su Irina Kolomeytseva. Rokas Lipeikis, kuriam ne ypač tinka siauresni ir vingiuoti greičio ruožai, liko penktas.

"Rally Classic" Druskininkų ralio galutinė įskaita:

1. Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas, 59:32,4.
2. Dominykas Butvilas ir Renatas Vaitkevičius, +33,6.
3. Ramūnas Čapkauskas ir Tomas Šipkauskas, +1:21,6.
4. Benediktas Vanagas ir Irina Kolomeytseva, +1:35,0.
5. Rokas Lipeikis ir Inga Lipeikytė, +2:20,7.
6. Giedrius Notkus ir Dainius Alekna, +4:01,6.
7. Valts Zvaigzne ir Martinš Ozolinš, +4:43,6.
8. Darius Biesevičius ir Tatjana Cyrfa, +4:47,8.
9. Dainius Matijošaitis ir Gedas Vaštakas, +4:54,6
10. Mindaugas Daunoravičius ir Artūras Daunoravičius, +4:59,3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius