-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Rallycross Challenge Europe“ etape Vengrijoje Lietuvos garbę gins vienintelis Arvydas Galinis

Jau šeštadienį Vengrijoje, Nyirado sporto komplekse bus duotas startas antram iš septynių „Rallycross Challenge Europe“ etapų. Šioje šalyje prie starto linijos bus galima išvysti ir vieną Lietuvį. Šį kartą mūsų šalies spalvas Vengrijoje gins Arvydas Galinis, vairuosiantis „Supercars“ klasei paruoštą „Ford Fiesta MK VII“.

Arvydo Galinio pilotuojamas „Ford Fiesta MK VII“, kurio ratus suka „Cosworth“ variklis, išvysto apie 480 arklio galių ir 530 niutonmetrų sukimo momentą.

Analogiškas agregatas sumontuotas ir į kito lietuvio Pauliaus Pleskovo bolidą, tačiau pastarojo variklis kiek galingesnis. Tiesa, šį kartą Paulius Pleskovas varžybose nedalyvaus, tad Lietuvos trispalvę teks ginti Arvydui Galiniui.

Komandos nuotr./Arvydas Galinis
Komandos nuotr./Arvydas Galinis

„Pagal paskutinę registraciją, mūsų klasėje startuos 25 automobiliai. Būsiu vienintelis lietuvis. Taip pat startuos ir vienas kolega iš Estijos.

Čia iš kiekvieno dalyvio galima laukti staigmenos.

Dalyvauja vengrai, austrai, slovakai, po vieną rusą, vokietį, anglą ir italą. Manau, kad klasės lyderiai galėtų būti austrai, šio sporto senbūviai. Tačiau yra ir nemažai naujų, mažai girdėtų ar negirdėtų pavardžių. Čia iš kiekvieno dalyvio galima laukti staigmenos. Negalime nuvertinti nė vieno. Bandysime kautis.

Vengrijos trasa yra kiek kitokio reljefo nei Lietuvoje. Ten daugiau kalvų. Jei Vilkyčių trasa lygumoje, tai Nyirado trasa su įvairiais pakilimais ir nusileidimais. Ten gruntas panašus į molį su kažkokiomis priemaišomis, tokia raudona žemė. Jei bus šlapia, bus gana slidu“, – kalbėjo Arvydas Galinis.

Komandos nuotr./Arvydas Galinis
Komandos nuotr./Arvydas Galinis

Lenktynininkas pasakoja, kad varžyboms yra pasiruošęs. Automobilis po praėjusių metų sezono sulaukė šiokių tokių atnaujinimų, patobulinimų ir iki „Rallycross Challenge Europe“ etapo jau buvo išbandytas keliose trasose Lietuvoje.

„Bandėme automobilį Ukmergėje, „Versmės“ trasoje. Pasirodė stabdžių problemos. Po žiemos išbrinko stabdžių cilindriukų manžetai. Keitėme juos. Turėjome bėdų su generatoriumi. O šiaip variklis dirbo gerai.

Tikiuosi, kad būsiu keliomis sekundėmis greitesnis, nes dabar pavyksta geriau įvažiuoti į posūkį.

Vėliau nuvykome testams į Vilkyčius. Čia kaito vairo stiprintuvas. Teko jį perdaryti. Dėjome aušintuvą, mažinome stiprintuvo siurblio apsukas. Vilkyčiuose pasimatė ir tai, jog galinių amortizatorių spyruoklės buvo per kietos.

Dėjome minkštesnes. Kadangi neaišku, koks kietumas gali būti reikalingas Vengrijoje, vežamės tris komplektus įvairaus kietumo spyruoklių. Vilkyčiuose automobilis turi būti kiek minkštesnis, o Vengrijoje galima tikėtis, kad reikės kietesnių. Nes ten kalnuota, bus šuolių, bus duobių.

Šiaip jaučiuose pasiruošęs. Viską, kas įmanoma, peržiūrėjome, išsprendėme problemas su vairu ir ratų išsukimu. Vilkyčiuose pajaučiau, kad automobilis geriau valdosi. Tikiuosi, kad būsiu keliomis sekundėmis greitesnis, nes dabar pavyksta geriau įvažiuoti į posūkį“, – sako A.Galinis.

Komandos nuotr./Arvydas Galinis
Komandos nuotr./Arvydas Galinis

Penktadienį Vengrijoje vyks dalyvių registracija, o šeštadienį bus duotas startas laisvosioms treniruotėms.

Po to sportininkų lauks du įskaitiniai važiavimai. Didžioji varžybų diena – sekmadienis. Tądien dalyviai varžysis trečiame ir ketvirtame važiavimuose, o galiausiai kėbulus surems pusfinaliuose ir finaluose.

Vengrijoje startuosiantis Arvydas Galinis ketina dalyvauti ir liepos 10-ą dieną Vilkyčių ralio kroso trasoje vyksiančiame trečiame „Rallycross Challenge Europe“ etape. Lenktynininkas teigia, kad jo planuose – ir kiti šios serijos etapai užsienio šalyse.

„Startuosime ir Vilkyčiuose, o po to, jei viskas gerai, bandysime sudalyvauti ir kituose etapuose, siekti pozicijos visame sezone. Ketiname dalyvauti ir Olandijoje bei Belgijoje“, – planais dalijosi A.Galinis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius