-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ramūnas Čapkauskas pasakoja apie atnaujintą Palangos lenktynių trasą

Šiemet 1000 km lenktynių trasa Palangoje – atsinaujinusi. Dėl tiesiamo Palangos aplinkkelio visa „lenktyninė trajektorija“ padengta nauju asfaltu, o vienas posūkis yra pakitęs lyginant su ankstesniais metais.
Ramūnas Čapkauskas
Ramūnas Čapkauskas / Kadras iš vaizdo siužeto

Ankstesnės trasos vieno rato įveikimo laiko rekordininkas Ramūnas Čapkauskas nesirįžo prognozuoti naujosios trasos specifikos – jo manymu, viskas paaiškės tik po pirmųjų treniruočių. Lenktynininkas teigė, kad posūkis vienaip gali atrodyti einant pėstute ir visiškai kitaip – važiuojant automobiliu.

„Džiaugiuosi, kad šiai dienai turime lygų kelią, lygų nusileidimą nuo viaduko žemyn, kur anksčiau buvo didelė problema“, – pasakojo „Aquila CR1“ vairuotojas. Jis pridūrė, kad stabdymas prieš posūkį į Kretingą anksčiau buvo labai sudėtingas – ta vieta nelygi ir reikėdavo rasti tašką, kuriame pradėjus stabdyti, automobilis išliktų stabilus.

R.Čapkauskas sakė, kad asfalto danga čia – grubi, tad sukibimo netrūks. Tačiau dėl padangų nesijaudina – anot jo, padangos čia eksploatuojamos švelniau nei lenktynėse tam sukurtose trasose.

„Trasa nepasižymi lenktynininiais posūkiais. Vienintelis toks bus nusileidimas nuo viaduko, kuris dabar yra lygus ir kuriame padangos dirbs. Visur kitur padangos dirba minimaliai, nes nėra ilgų posūkių, kuriuose pasiekiamas didelis greitis“, – kalbėjo vienas pretendentų į pergalę šeštadienį.

VIDEO: 1000 km trasos pasikeitimai

VISOS NAUJIENOS APIE 1000 KM LENKTYNES SPECIALIOJE RUBRIKOJE -www.15min.lt/1000km

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius