-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ramūnas Šaučikovas prieš „Talsi“ ralį: turime nesuvestų sąskaitų su S.Travnikovu

Šį savaitgalį įvyks ralis „Talsi rally 2014“, kuriame dalyvaus net 31 lietuvių ekipažas. Čia sportininkai varžysis pajėgiausiose Baltijos šalių lenktynėse, kurios apima Šiaurės Europos Zonos (NEZ), Latvijos ir Lietuvos čempionato etapus. Varžybose rungsis ir 2013 metų NEZ čempionai, „WELLMAN Rally Team” lenktynininkai Martynas Samuitis ir Ramūnas Šaučikovas. Šis lietuvių ekipažas pasiryžęs kovai nuo pat pirmos minutės.
„Wellman rally team“ ekipažas
„Wellman rally team“ ekipažas / Komandos nuotr.

Ketvirtadienio pavakarę į Talsi miestelį, kurio apylinkėse vyks lenktynės, komanda atvyko nusiteikusi užtikrintai siekti užsibrėžtų tikslų. „WELLMAN Rally Team”, kurie pasirinko išimtinai tarptautinių čempionatų kryptį, nekantriai laukė „Talsi ralio 2014“. Lenktynininkai sieks pasigerinti turimas pozicijas tiek Latvijos čempionato, tiek ir NEZ reitingų lentelėse.

„Esame nusiteikę važiuoti greitai jau nuo pirmo greičio ruožo. Dabar Latvijos reitingų lentelėje, savo klasėje esame septinti. Taigi reikia dar padirbėti, kad išsiveržtume aukščiau. Tam ruošėmės praeitą savaitgalį Talino ralyje, Estijoje. Neblogai ten pasirodėme, nors ir tikslas važiavimo buvo ne rezultatas, o treniruotė prieš rytojaus startą Talsi. Nenoriu prognozuoti, koks bus šis važiavimas, čia susitiksime su 40 dalyvių, o savo įskaitoje – 20. Be to, dalyvaus ir nemažai lenktynininkų, su kuriais dar neseniai rungėmės Europos čempionate, kas kelia dar didesnį azartą”, – sako M.Samuitis.

Komandos nuotr./Martynas Samuitis
Komandos nuotr./Martynas Samuitis

Prieš savaitę Estijoje vykusiame ralio čempionate „WELLMAN Rally Team” užėmė trečiąją vietą savo klasėje. 

Komandos šturmanas teigia, važiavimo Estijoje jau labai reikėjo, komanda susitiko po ilgesnės pertraukos, tad treniruotė buvo labai svarbi. Jau rytoj prie starto Talsi ralyje atsistosiantys „WELLMAN Rally Team” prognozuoti lenktynių eigos nesiima, bet akcentuoja labai stiprius varžovus.

„Tikėtina, kad pirmą vietą iškovos vienas iš keturių ekipažų, esto Siim Plangi, latvio Janis Vorobjovs, lietuvio Vytauto Švedo arba esto Raulio Jeets. Taip pat aršią kovą diktuos latviai Rolands Menesis ir Elviss Hermanis. Vis tik, bene didžiausia intriga mums bus akistata su rusu Stanislavu Travnikovu. Su juo paskutinį kartą įnirtingai kovojome savo grupėje Europos ralio čempionate (ERČ), Latvijoje. Jis tuomet išplėšė trečią vietą Production Cup ir mes likome ketvirti. Nekantraujame ir vėl susitikti“, – šypsosi R. Šaučikovas.

Komandos nuotr./Ramūnas Šaučikovas
Komandos nuotr./Ramūnas Šaučikovas

„WELLMAN Rally Team” šiemet ryžtingai pasuko tarptautinių čempionatų kryptimi. Vienas didžiausių šių metų iššūkių – atstovauti Lietuvai Europos ralio čempionate (ERČ). Taip pat lietuviai vyks dalyvauti į kaimyninių šalių čempionatus bei, kaip teigia, gražiausias lenktynes. Lietuvoje šiuo atžvilgiu išskiria „Winter rally“ ir „300 Lakes Rally” varžybos.

Kurį laiką strategavę dėl to, kuriame ERČ etape toliau startuoti, lietuviai nusprendė rinktis esančius arčiausiai namų. Taigi kitas startas ERČ vyks liepos mėnesį Estijoje. „WELLMAN Rally Team“ yra pirmasis lietuvių ekipažas po 18 metų, kuris varžosi oficialiame FIA regioniniame ralio čempionate, siekdamas ilgalaikių tikslų, o ne pavieniuose startuose.

Komandos nuotr./M.Samuitis ir R.Šaučikovas
Komandos nuotr./M.Samuitis ir R.Šaučikovas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius