Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Red Bull“: Ispanijoje apgavome „Ferrari“

„Red Bull“ komandos vadovas Christianas Horneris atskleidė, kad Ispanijos GP lenktynių metu jo ekipa esą suklaidino „Ferrari“, taip lemdama pernelyg ankstyvą Fernando Alonso sustojimą.
Markas Webberis
Markas Webberis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Britas pastebėjo, kad italų komanda atkartojo visus čempionų veiksmus, taip pat ir klaidinantį manevrą, lėmusį netikėtai anksti įvykusį trečiąjį „Scuderia“ lyderio apsilankymą boksuose.

Priešingai nei „Red Bull“ konsultantas autosporto klausimais Helmutas Marko, C.Horneris mano, kad „Ferrari“ tai pasiekė ne nelegaliai pasiklausydama pokalbių radijo ryšiu, o akylai vizualiai stebėdama priešininkų veiksmus.

„Sustojimai yra žaidimo dalis. „Ferrari“ turėjo vienintelę galimybę įveikti Marką – atkartoti jo sustojimus“, – pastebėjo britas.

„Jie pastebėdavo kažką mūsų veiksmuose, kas išduodavo, kada mes sustosime, ir pakviesdavo Fernando. Tai, kad jis sustodavo kaskart, kai mes pakviesdavome Marką, negali būti sutapimas. Tai nėra taisyklių pažeidimas.“

„Galų gale, mes nusprendėme juos suklaidinti. Fernando sustojo, o Markas liko trasoje. Deja, tuomet jau buvome praradę per daug laiko Jensonui (Buttonui, – red. past.) ir Lewisui (Hamiltonui, abu „McLaren“, – red. past.), todėl buvo nebeįmanoma užlipti ant apdovanojimų pakylos“, – konstatavo „Red Bull“ komandos vadovas.

„Tačiau tai dalis žaidimo ir dalis komandinio sporto. Tai lyg klaidinantis judesys imituojant kamuolio perdavimą futbole ar bet kokiame kitame sporte.“

Siekdami išvengti pamėgdžiojimų iš priešininkų pusės, „Red Bull“ šį savaitgalį sustojimams techninio aptarnavimo zonoje ruošis kitaip.

„Todėl prieš šį savaitgalį pakeitėme savo procedūras“, – atskleidė C.Horneris.

„Nežinau, ar mechanikai ne laiku sukišdavo rankas į kišenes, ar kas nors pakeldavo padangą.Bet kuriuo atveju, mes prieš šį savaitgalį pakeitėme savo procedūras ir nebebūsime tokie skaidrūs“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius