Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Renaul“ sutiko su kaltinimais sukčiavus „Formulės-1“ etape

„Renault“ trečiadienį paskelbė atsisveikinusi su sau priklausančios „Formulės-1“ komandos vadovu Flavio Briatore ir inžinerijos direktoriumi Patu Symondsu. Ekipa taip teigė nesiruošianti neigti jai pateiktų kaltinimų surežisavus 2008 m. Singapūro GP lenktynių baigtį, pranešė F-1.lt.
„Renault“ komanda: 27 m. Fernando Alonso iš Ispanijos ir 22 m. Nelsonas Piquet jaunesnysis iš Brazilijos
„Renault“ komanda neneigia, jog N.Piquet jaunesnysis (kairėje) Singapūro etape tyčia sudaužė savo bolidą tam, kad suteiktų papildomą pranašumą komandos draugui Fernando Alonso (dešinėje) / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaltinimai sukčiavus bus svarstomi jau kitą pirmadienį vyksiančio Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) Pasaulio autosporto tarybos (WMSC) posėdžio metu.

„ING Renault F1“ komanda neginčys neseniai FIA paskelbtų įtarimų, susijusių su 2008 m. Singapūro GP“, – skelbiama trečiadienį išplatintame „Renault“ pranešime spaudai.

„Ji taip pat norėtų pranešti, kad jos vykdomasis direktorius Flavio Briatore ir vykdomasis inžinerijos direktorius Patas Symondsas paliko komandą.“

„Prieš FIA Pasaulio autosporto tarybos posėdį Paryžiuje 2009 metų rugsėjo 21 d. komanda nepateiks jokių papildomų komentarų.“

Primename, kad skandalas kilo po to, kai iš „Renault“ komandos atleistas lenktynininkas Nelsonas Piquet jaunesnysis „Formulės-1“ varžybas reguliuojančiai organizacijai paliudijo prieš 2008 m. Singapūro GP lenktynes esą gavęs nurodymus iš F.Briatore ir P.Symondso tyčia sudaužyti savo bolidą, taip siekiant suteikti pranašumą kitam šios ekipos pilotui Fernando Alonso.

Brazilų pilotas iš tiesų patyrė avariją, po kurios į trasą buvo išleistas saugos automobilis. Tuo ir palankiai susiklosčiusiomis kitomis aplinkybėmis pasinaudojęs F.Alonso netikėtai iškovojo pirmąją tame sezone savo ir komandos pergalę.

„Renault“ kaltinama pažeidusi Tarptautinio sporto kodekso 151c straipsnį: „Bet koks nesąžiningas elgesys ar veiksmas, siekiant pakenkti varžovo ar apskritai autosporto interesams.“

Galimos bausmės už tokį nusižengimą svyruoja nuo įspėjimo iki pašalinimo iš „Formulės-1“ čempionato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius