Robertas Kupčikas dar vienu žingsiu priartėjo prie Lenkijos čempiono titulo

Niekas neprilygo Robertui Kupčikui šeštajame „Volkswagen Castrol Cup“ etape, kuris vyko Čekijoje, Brno trasoje. „Artas Racing“ lenktynininkas buvo greičiausias visuose važiavimuose – kvalifikacijoje užsitikrino pirmas pozicijas abejose lenktynėse, o pačiose lenktynėse nepaliko jokių vilčių konkurentams. Pirmas lenktynes sportininkas iš Vilniaus laimėjo 7, o antras – 11 sekundžių persvara.
„Volkswagen Castrol Cup“ lenktynės Brno trasoje Čekijoje
„Volkswagen Castrol Cup“ lenktynės Brno trasoje Čekijoje / Organizatorių nuotr.

„Nejaučiau jokio streso. Šlapios oro sąlygos yra vienos mano mėgstamiausių, todėl jas pilnai ir išnaudojau“, - atsakė R. Kupčikas paklaustas, kokia jo greičio paslaptis lietingą savaitgalį. Antrasis finišavo artimiausias R. Kupčiko konkurentas bendroje įskaitoje Jefferis Kriugeris iš Pietų Afrikos Respublikos, atkaklioje kovoje aplenkęs lenką Janą Kisielių.

Iš antros vietos startavusiam „Juta Racing“ komandos lenktynininkui Jonui Gelžiniui sunkiai sekėsi atlaikyti konkurentų atakas. Pasak J. Gelžinio, kuris nesitikėjo tokio smarkaus lietaus, jam nepavyko nustatyti tinkamo padangų slėgio, dėl ko jis finišavo dešimtas. Tautvydui Barščiui lenktynės klostėsi dar prasčiau – po kontakto su konkurentu lūžo jo „Volkswagen Golf GTI“ ratlankis ir lenktynių jis nebaigė.

Čekijoje vykęs etapas buvo priešpaskutinis „Volkswagen Castrol Cup“ čempionato savaitgalis. Bendroje įskaitoje Robertas Kupčikas dar labiau įsitvirtino pirmoje vietoje su 508 taškais. Jefferis Kriugeris nuo jo  atsilieka 72 taškais. Į trečią vietą pakilo lenkas Janas Kisielis (372 taškai), aplenkęs švedą Markusą Fluchą su 368 taškais. Jonas Gelžinis pakilo į 5 vietą (312 taškų).

Už poros savaičių Lenkijoje, Poznanės trasoje, vyks finalinis lenktynių etapas, kurio metu paaiškės čempionato laimėtojas, taip pat įgysiantis ir Lenkijos čempiono titulą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius