-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Robertas Kupčikas nugalėjo antrame „Volkswagen Castrol Cup“ taurės etape

Gegužės 23-25 dienomis Vokietijos „Eurospeedway Lausitz“ trasoje surengtas antrasis šių metų „Volkswagen Castrol“ taurės etapas lietuviams buvo kur kas sėkmingesnis – „Artas Racing“ klubo atstovas Robertas Kupčikas iškovojo dvi pergales, o „Juta Racing“ komandai atstovaujantis Jonas Gelžinis abejuose važiavimuose finišavo ketvirtas.
„Volkswagen Castrol Cup“ lenktynės Vokietijoje
„Volkswagen Castrol Cup“ lenktynės Vokietijoje / Organizatorių nuotr.

Atkakli kova tarp lenktynininkų prasidėjo jau kvalifikacijoje. R.Kupčikas užsitikrino pirmąją vietą ratą įveikęs per 1 min. 35.332 sek. Tuo tarpu J.Gelžinis liko ketvirtas, tačiau nuo antrąją startinę poziciją iškovojusio Jakubo Litwino atsilikęs vos 0.045 sek.

Pirmame važiavime puikiai startavęs  J.Litwinas pakilo į lyderio poziciją, tačiau per smarkiai stabdė prieš pirmąjį posūkį ir pirmąją vietą sugrąžino R.Kupčikui, kuris stabiliai didino persvarą ir nugalėjo lenktynėse turėdamas 3 sek. pranašumą prieš likusius varžovus. 

Pergalę R.Kupčikui padėjo iškovoti ir tai, kad už jo vyko įnirtinga kova dėl likusių prizinių vietų. Po J.Litwino klaidos į antrąją poziciją pakilo Maciejus Steinhofas, į trečiąją – J.Gelžinis, tačiau lietuviui nepavyko atlaikyti aštrių PAR atstovo Jeffrey Krugerio atakų, todėl jis smuktelėjo į ketvirtąją poziciją.

Organizatorių nuotr./„Volkswagen Castrol Cup“ lenktynės Vokietijoje
Organizatorių nuotr./„Volkswagen Castrol Cup“ lenktynės Vokietijoje

Kova dėl starto pozicijų antrajam važiavimui buvo dar atkaklesnė. R.Kupčikas dar kartą iškovojo pirmąją poziciją, tačiau J.Gelžinis nuo jo atsiliko vos 0.064 sek. Tarp dvejų lietuvių įsiterpė dar vienas lenktynininkas – lenkas Janas Kisielis, J.Gelžinį pranokęs vos 0.013 sek.

Antrame važiavime R.Kupčikas pirmavo nuo starto iki finišo, tačiau šį kartą turėjo atlaikyti J.Kisielio spaudimą. J.Gelžinis antrame važiavime į priekį praleido J.Krugerį ir dar kartą tenkinosi ketvirta vieta.

Tautvydas Barštys abu važiavimus pradėjo iš dvidešimtosios pozicijos, o finišo liniją kirto atitinkamai septynioliktoje ir aštuonioliktoje pozicijose.

Organizatorių nuotr./„Volkswagen Castrol Cup“ lenktynės Vokietijoje
Organizatorių nuotr./„Volkswagen Castrol Cup“ lenktynės Vokietijoje

Po lenktynių J.Gelžinis pasidžiaugė nemažu pelnytų taškų kiekiu, tačiau apgailėstavo, kad ženkliai lenktynių rezultatus lėmusioje kvalifikacijoje iki geresnių starto pozicijų pritrūko labai nedaug. Lietuvis išreiškė viltį, kad kitame etape pavyks pelnyti aukštesnes starto pozicijas.

Šiame etape lyderiai buvo kiti nei pirmajame etape Hungaroringe, o nenuspėjama kova dėl pirmųjų pozicijų turėtų išsilaikyti viso sezono metu.  

R.Kupčikas bendroje įskaitoje pakilo į pirmąją poziciją, surinkęs 132 taškus. J.Gelžinis su 96 taškais žengia penktas. Aštuonioliktoje vietoje esančio T.Barščio sąskaitoje – 31 taškas.

Birželio 13-15 dienomis „Volkswagen Castrol“ taurės varžybos persikels į Lenkijos „Tor Poznan“ trasą, kurioje bus surengtas trečiasis taurės etapas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius