-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rokas Baciuška startuos pasaulio jaunių kartingo čempionate

Rugsėjo 21 dieną Prancūzijos „Essay“ kartingų trasoje vyks „CIK-FIA KF-Junior“ pasaulio čempionato varžybos, kuriose startuos ir šios sporto šakos aistruoliams puikiai žinomas lietuvis Rokas Baciuška. Gimtojoje Tauragėje kartingų virusu užsikrėtęs 13-os metų jaunuolis jau ne kartą yra sužibėjęs Europos čempionato varžybose, tačiau pasaulio jaunių čempionate jis dalyvaus pirmą kartą.
Rokas Baciuška
Rokas Baciuška

„Pasaulio čempionate kartingistai iš Lietuvos yra važiavę. Tačiau tai vyresni vyrukai iš KZ2 klasės. Na o manoje klasėje tai bus pirmas lietuvių debiutas, aš būsiu pirmas sportininkas iš Lietuvos važiuosiantis „CIK-FIA KF-Junior“ čempionate.“ – sako Rokas Baciuška, kuris dabar visą savo nuo mokslų laiką skiria pasiruošimui atsakingoms lenktynėms.

Pasiruošimas vyksta. Visų pirma stengiuosi išlaikyti puikią fizinę formą. Tai itin svarbu kartingų sporte

„Pasiruošimas vyksta. Visų pirma stengiuosi išlaikyti puikią fizinę formą. Tai itin svarbu kartingų sporte. Taigi, kiekvieną dieną praleidžiu nemažai laiko sporto salėje. Ruošiuosi ir psichologiškai, nes tokios varžybos – rimtas iššūkis. Juk ten staruos apie 100 dalyvių. Ir ne bet kokių, o pačių geriausių. O į finalą pateks tik 34-i sportininkai. Žinoma, kaip ir kiekvienas sportininkas noriu kautis dėl pergalės ar prizinių vietų. Bet savo darbu būčiau patenkintas ir patekęs į dešimtuką.“ – pastebėjimais apie būsimas varžybas dalinasi R. Baciuška.

Jaunasis sportininkas pastebi, kad kartingo sportas, nors jam dar šiek tiek trūksta dėmesio, mūsų šalyje yra stebėtinai stiprus ir tikrai gali reprezentuoti Lietuvą visame pasaulyje.

„Lietuvoje yra daug gabių kartingistų. Prisiminkime tokias žvaigždes, kaip Simas Juodviršis ar Kazimieras Vasiliauskas. Taip pat turime visą būrį augančių gabių jaunuolių. Žinoma, bent juo šiuo metu kartingus užgožia krepšinis. Tačiau kartingų sportas irgi puikiai reprezentuoja mūsų šalį.“ – gerais žodžiais Lietuvos kartingo meistrų pasiekimus mini R. Baciuška.

Rokas Baciuška į varžybas išvažiuoja dar kitą savaitę. Pačios pasaulio čempionato lenktynės vyks rugsėjo 21 dieną, sekmadienį. Beje, tą patį savaitgalį, kai Rokas kausis šiose prestižinėse varžybose, Lietuvoje kartingo meistrai kovos paskutinio šių metų Lietuvos kartingo čempionato etapo varžybose – rugsėjo 20 dieną sostinės Plytinės kartodrome vyks šešto Lietuvos kartingo čempionato etapo lenktynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius