Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Saaremaa rally“ užbaigė šių metų NEZ čempionatą

Šešiolika lietuviškų ekipažų baigė šio sezono ralio kovas paskutiniame NEZ įskaitos ralyje „Saaremaa 2011“. Čia NEZ čempionato nugalėtojo titulą užsitikrino Vytauto Švedo ir Žilvino Sakalausko ekipažas.
„Saaremaa rally 2011“
„Saaremaa rally 2011“ / Mato Valiulio/fotomatas.lt nuotr.
Temos: 1 Ralis

Nepaisant to, kad jau pirmame greičio jie iš kovos pasitraukė (subyrėjo jų „Mitsubishi Lancer Evo X“ pavarų dėžė), praeituose etapuose surinktas taškų bagažas lėmė, kad 2011 metų NEZ ralio čempionato nugalėtoju tapo „Juta Racing“ ekipažas su Vytautu prie vairo, o Žilvinu Sakalausku šturmano kėdėje.

„Pirmame greičio ruože subyrėjo pavarų dėžė. Teko pravažiuoti ir antrą, kad pasiekčiau serviso zoną. Mechanikams pasikrapščius po agregatą paaiškėjo, kad sulūžo pagrindinės pavaros dantratis. Varžybas pabaigėme. Džiugu, kad mano ir Žilvino sukaupti taškai garantavo mums čempionų titulą“, – sakė be rimtesnių lenktynių čempionu tapęs Vytautas Švedas.

Greičiausias lietuvis ir greičiausias „Subaru“ ralyje

Aštuntoje bendrosios ralio įskaitos pozicijoje finišą pasiekė Benedikto Vanago ir Irinos Kolomeytsevos ekipažas. Jų „Subaru Impreza WRX STI“ – vienintelis šios markės automobilis dešimtuke.

Benediktas po ralio pasakojo, kad lyjant lietui Saremos ralyje dar nėra važiavęs. O ir praeiti pasirodymai baigdavosi „nusirašymais“ gerokai iki finišo. „Teko mokytis Saremos trasų pliaupiant lietui. Poros klaidų neišvengėme. Viename GR kliudėme akmeninę tvorelę, pasisekė, kad važiavome tiesiai į serviso zoną, kurioje mechanikai greitai viską sutvarkė.“

Lietuviams – dar keli titulai

„Taip šlapia ir slidu, stengiausi tik nenuslysti nuo kelio. Vienas GR buvo ypač sudėtingas – penkios skirtingos dangos. Smagu, kad viskas baigėsi trečia vieta galutinėje NEZ čempionato įskaitoje“ – pasakojo Ramūnas Čapkauskas, ekipaže su Tomu Šipkausku „Saaremaa rally“ įskaitoje likę šešiolikti.

NEZ įskaitoje tarp Lietuvos lenktynininkų Švedo ir Čapkausko įsiterpė latvis Janis Vorobjovas. Šiame ralyje jis finišavo trečias. Jei būtų pavykę finišuoti antroje, jis NEZ įskaitoje būtų pirmas.

„NEZ Junior“ įskaitoje po „Saaremaa Rally“ finišo antrąją vietą užsitikrino Joanos Survilaitės ir jos mamos Vestos Survilienės ekipažas ralyje važiavę „Renault Clio Sport“ automobiliu.

Galu varomų automobilių specialistas Martynas Samsonas šiame ralyje savo įskaitoje liko antri. Jo ir Mindaugo Varžos ekipažui paskutiniame GR lūžo balkis. Užgaišo tris minutes ir galutinėje įskaitoje liko antri klasėje.

„Labai siauri ir slidūs keliai. Galu varomiems automobiliams čia sunkiau nei varomiems priekiu. Nekalbant jau apie visų keturių varomų ratų techniką“, – tokie Mindaugo Varžos įspūdžiai.

„Saaremaa Rally 2011“ TOP 10:

1. Ott Tanak, Kuldar Sikk, „Ford Focus WRC“.
2. Georg Gross, Raigo Molder, „Ford Focus WRC“, +2:04,2.
3. Janis Vorobjovs, Guntars Zicans, „Mitsubishi Evo X“, +3:27,4.
4. Roland Murakas, Kelle Adler, „Mitsubishi Lancer Evo 9“, +4:46,6.
5. Alexey Lukyanuk, Alexey Arnautov, „Mitsubishi Lancer Evo“, +5:29,3.
6. Janis Feldmanis, Anrijs Jesse, „Mitsubishi Lancer Evo X R4“, +5:29,3.
7. Vasily Gyazin, Georgy Troshkin, „Mitsubishi Evolution 9“, +5:34,4.
8. Benediktas Vanagas, Irina Kolomeytseva, „Subaru Impreza WRX STI“, +5:35,7.
9. Dmitry Tagirov, Anna Zavershinskaya, „Mitsubishi Lancer Evo IX“, +5:36,2.
10. Radik Shaymiev, Maxim Tsvetkov, „Peugeot 207 S2000“, +5:43,1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius