Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šarūnas Glikas Lenkijoje tapo Lietuvos ralio kroso čempionu

Lenkijoje, Torūnės miesto ralio kroso trasoje įvyko finalinis Lietuvos ralio kroso čempionato etapas. Galingiausių automobilių įskaitoje „Supercars“ pergalę šventė lietuvis Šarūnas Glikas, kuris užsitikrino 2015-ųjų metų ralio kroso sezono Lietuvos čempiono vardą.

Torūnės trasoje vienu metu buvo vedama dviejų čempionatų įskaita. Lietuvos trečiasis, finalinis, etapas ir Lenkijos penktasis etapas. „Supercars“ klasėje dalyvaujantis lietuvis Šarūnas Glikas paskutiniame etape susigrūmė su dvylika oponentų. Jų gretose ir dar du lietuviai – Arvydas Galinis ir Kęstutis Gylys.

Šarūnas Glikas teigė, kad beveik visa diena klostėsi pagal jo scenarijų. Tiesa, vienu metu neišvengta techninių problemų.

Valdo Čičinsko / fotovaldas.com nuotr./Varžybų akimirka
Valdo Čičinsko / fotovaldas.com nuotr./Varžybų akimirka

„Buvo keturios kvalifikacijos. Pirmą kvalifikaciją laimėjau, parodžiau absoliučiai geriausią laiką. Antrą kartą finišavau antras. Trečiame važiavime vėl nugalėjau. Tiesa, ketvirtame važiavime patyriau pakabos gedimą, padariau klaidą bei išlėkiau iš trasos. Šiaip ne taip pabaigiau važiavimą ketvirtoje vietoje.

Kadangi trys važiavimai buvo geri, pusfinalyje turėjau teisę startuoti iš pirmosios eilės. Pusfinalyje vėl buvau pirmas. Finale taip pat pavyko nugalėti. Antrą ir trečią vietas užėmė Lenkijos lenktynininkai. A.Galinis finišavo penktas, o K.Gylys į finalą nepateko“, – pasakojo Šarūnas Glikas.

Valdo Čičinsko / fotovaldas.com nuotr./Varžybų akimirka
Valdo Čičinsko / fotovaldas.com nuotr./Varžybų akimirka

Po šios pergalės Š.Glikas užsitikrino Lietuvos ralio kroso čempiono titulą. Šiemet lietuvis lenktyniauti jau nebeketina ir visą dėmesį skirs automobilio ruošimui naujam sezonui. Pasak lenktynininko, kitąmet laukia intensyvūs metai.

Viskas priklauso nuo rėmėjų. Jei jų bus, galima galvoti ir apie daugiau tarptautinių varžybų.

„Šiemet dalyvavau „Rallycross Challenge Europe“ varžybose Vilkyčiuose. Manau, kad ir kitais metais taip pat ten pasirodysiu. Susirenka tikrai pajėgūs dalyviai. Pamačiau, kad su jais galima pasivaržyti, todėl manau, kad dalyvausiu ir kitą kartą.

Taip pat važiuosiu ir visus Lietuvos čempionato etapus. Dėl kitų varžybų dar nieko negaliu pasakyti. Viskas priklauso nuo rėmėjų. Jei jų bus, galima galvoti ir apie daugiau tarptautinių varžybų“, – atskleidė čempionas.

Valdo Čičinsko / fotovaldas.com nuotr./Varžybų akimirka
Valdo Čičinsko / fotovaldas.com nuotr./Varžybų akimirka

Kitąmet Š.Glikas startuos tuo pačiu „Mitsubishi Lancer EVO“ automobiliu, išvystančiu 480 arklio galių ir 700 niutonmetrų sukimo momentą.

Tiesa, sportininkas tvirtina, kad automobilį dar galima palengvinti, mat iki minimalios reglamentuojamos ribos EVO turi dar 100 kilogramų antsvorio.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius