Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 19 /18:44

„Saulės ralis 2011“. Niekas nepavijo Vytauto Švedo!

Ne tik dvejomis didelėmis avarijomis, bet ir puikia sportine kova pasižymėjusiame „Saulės ralyje 2011“ nugalėjo Vytauto Švedo ir Žilvino Sakalausko ekipažas su „Mitsubishi Evo X“ automobiliu.
2011 m. „Saulės ralio“ nugalėtojas - Vytautas Švedas
„Saulės ralis 2011“ lenktynių akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ši Šiaulių ralio pergalė – jau trečioji iš eilės Vytauto pergalė naujuoju „Evo X“ automobiliu. Taip pat, tai jo antroji iš eilės Lietuvos atviro ralio čempionato pergalė.

Nuo Vytauto atsilikęs 41,6 sek. antrieji finišo liniją kirto Dominykas Butvilas ir Renatas Vaitkevičius. Tokį pat „Mitsubishi Evo X“ automobilį vairuojantis Dominykas viso ralio metu antrosios pozicijos niekam neužleido ir spaudė Vytautą iki paskutinių posūkių.

Trečias – Ramūnas Čapkauskas su Tomu Šipkausku. Visi trys pirmieji ekipažai ralyje dalyvavo N4 klasėje.

Ketvirtas, vos trimis sekundėmis paskutiniuose greičio ruožuose aplenkęs Benediktą Vanagą – Lipeikių šeimyninis ekipažas. Jie nugalėjo „Open“ klasėje.

Benedikto Vanago ir Irinos Kolomeytsevos ekipažas pasiekė iki šiol geriausią savo rezultatą važiuojant drauge. Bendroje įskaitoje jie penkti, N4 klasėje – ketvirti.

Deja, šių metų „Saulės ralyje“ įvyko ir du labai rimti incidentai. Pirma, šeštame greičio ruože iš trasos išlėkė ir kelis suktukus ore atliko Giedriaus Kriptavičiaus ekipažas. Jo šturmanui prireikė medikų pagalbos. Šiuo metu jis yra Šiaulių ligoninėje, kur jam atliekami išsamūs tyrimai. Pasak ralio spaudos atstovo Saulenio Pociūno, jo gyvybei grėsmės nėra.

Dar vienas incidentas įvyko tame pačiame kelyje, septintame greičio ruože. „Honda Civic“ ekipažas nr. 66 su Mariumi Račkausku už vairo ir Mariumi Jakuboniu šturmano kėdėje po tramplino nesugebėjo įvažiuoti į posūkį ir išvertę tvorą partrenkė penkių metų vaiką. Jis atsidūrė medikų rankose. Šiauliuose nustatyta, kad jis sveikas gyvas ir atsipirko tik nubrozdinimais.

2011 m. „Saulės ralis“. Rikiuotė po finišo

1. Vytautas Švedas, Žilvinas Sakalauskas, Mitsubishi Evo X, N4
2. Dominykas Butvilas, Renatas Vaitkevičius, Mitsubishi Evo X, N4
3. Ramūnas Čapkauskas, Tomas Šipkauskas, Mitsubishi Evo IX, N4
4. Rokas Lipeikis, Inga Lipeikytė, Mitsubishi Evo VIII, Open
5. Benediktas Vanagas, Irina Kolomeytseva, Subaru Impreza WRX STi, N4
6. Rokas Kvaraciejus, Marius Samuolis, Mitsubishi Colt, Open
7. Artūras Ežerskis, Giedrius Nomeika, Subaru Impreza WRX, Open
8. Mantvydas Repšys, Aurelijus Tenys, Mitsubishi Evo IX, N4
9. Eugenijus Michalauskas, Adomas Šablevičius, Mitsubishi Evo IX, Open
10. Giedrius Notkus, Dainius Alekna, Subaru Impreza Spec-C, Open

Ralio eiga:

Pirmuosius tris greičio ruožus greičiausiai įveikė Vytauto Švedo ir Žilvino Sakalausko ekipažas – rodos, jie žingsnis po žingsnio įsitvirtina pačiame rezultatų lentelės viršuje. Vos dviem dešimtosiomis aplankę Deivido Jociaus ir Gedimino Žliubo ekipažą jie iškovojo Šiaulių miesto mero taurę.

Trečioje pozicijoje po pirmos dienos buvo Dominykas Butvilas su Renatu Vaitkevičiumi. Ketvirti – Rokas ir Inga Lipekiai. Ir penktoje vietoje – greičiausias ne „Mitsubishi“ automobiliu važiuojantis Benedikto Vanago ir Irinos Kolomeytsevos tandemas su „Subaru Impreza WRX STi“.

Kol kas ralis vyksta be rimtesnių avarijų. Po pirmųjų greičio ruožų iš kovos pasitraukė „Wellman Rally Team“ komandos greičiausias ekipažas Martynas Samuitis ir Ramūnas Šaučikovas – vieni geriausių N4 grupės lenktynininkų. Dėl techninių automobilio bėdų jie prisijungė prie ralio žiūrovų. O teisėjai pašalino Deivido Jociaus ekipažą, nes lenktynininkai pažeidė trasos įveikimo taisykles.

Po 5 GR

2011 m. „Saulės ralio“ lyderio pozicijos neužleidžia Vytautas Švedas. Jis aštuoniomis sekundėmis lenkia Dominyką Butvilą ir 21 sekunde Roką Lipeikį. Tačiau skirtumai nėra labai dideli – tai susirinkusiems žiūrovams žada labai įtemptą kovą.

Tarp 2WD klasės automobilių greičiausiai kol kas važiuoja svečiai iš Švedijos (šis ralis yra ir Šiaurės Europos zonos čempionato etapas) Danielis Emstedas ir Hakanas Bercičius („Seat Ibiza“).

Po 6 GR

Po ilgojo, net 26,2 km ilgio šeštojo greičio ruožo Vytautas Švedas lyderio pozicijų neužleidžia. Atstumą iki artimiausio persekiotojo jis padidino iki 24,7 sek. Tas artimiausias persekiotojas yra Dominykas Butvilas. Į trečią poziciją ralyje pakilo Benediktas Vanagas.

Deja, „Saulės ralyje“ įvyko pirma rimta avarija. Giedriaus Kriptavičiaus vairuojamas „Honda Civic Type-R“ „neįsipaišė“ į vieną iš posūkių. Ekipažo šturmanas Dainius Strižanas atsidūrė medikų rankose. Kol kas nežinome ar patirti sužeidimai rimti. Šturmanas vežamas į Šiaulių ligoninę dėl galvos traumų.

Po 7 GR

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Giedriaus Kriptavičiaus „Honda Civic Type-R“ po avarijos
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Giedriaus Kriptavičiaus „Honda Civic Type-R“ po avarijos

Septintame greičio ruože įvyko labai rimtas incidentas. Iš trasos išslydęs  44 ekipažas (Marius Račkauskas, Marius Jakubonis, „Honda Civic“) partrenkė vaiką. Žinome tiek, kad greitoji pagalba vaiką ir dar vieną sužeistą žiūrovą gabena į Šiaulių ligoninę. Daugiau informacijos apie šią avariją rasite čia.

Sportiniais terminais kalbant, septintas greičio ruožas „nuimtas“. Jį pravažiavusių lenktynininkų rezultatai bus anuliuoti. Ralis bus tęsiamas nuo aštuntojo greičio ruožo.

Po 8 GR

Po aštuntojo ralio greičio ruožo lyderio pozicijoe vis tvirčiau jaučiasi Vytautas Švedas. Jis savo pranašumą prieš Dominyką Butvilą padidino iki 26,5 sek. Tikėtina, kad Vytautas šio pranašumo smarkiai didinti nebandys. Po Vilniaus ralio finišo jis GAZAS.LT sakė, kad jo pergalės receptas – patirtis. Kur reikia jis skuba, o kai turi saugią persvarą, važiuoja saugiai.

Trečias šio metu yra Ramūno Čapkausko ir Tomo Šipkausko ekipažas. Daugkartinis Lietuvos žiedinių lenktynių čempionas Ramūnas ralio trasose jau galinėjasi su lyderiais.

Ketvirtoje pozicijoje laikosi greičiausias „Subaristas“ – Benediktas Vanagas. Jo ir šturmanės Irinos Kolomeytsevos ekipažui tai antrasis ralis drauge.

Penktas bendroje įskaitoje ir pirmas „Open“ klasėje važiuoja tėvo ir dukros Roko ir Ingos Lipeikių ekipažas. Jiems ant kulnų lipa jaunasis talentas, dar vienu „Open“ klasės automobiliu ginkluotas Rokas Kvaraliejus.

Po 9 GR

Po lygiai 7 km ilgio greičio ruožo lyderių rikiuotė nesikeičia.

Po 10 GR

Likus dviems greičio ruožams iki „Saulės ralio“ finišo, lyderiai rikiuojasi taip: Švedas, Butvilas, Čapkauskas, Vanagas, Lipeikis, Kvaraciejus.

Po 11 GR

Likus paskutiniam, finalinam dvyliktam greičio ruožui Vytautas Švedas laikosi pirmos vietos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius