Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį Anykščiuose vyko du Lietuvos kartingo čempionato etapai

Paskutinį gegužės savaitgalį Anykščių kartodrome vyko Lietuvos kartingo čempionato pirmo ir antro etapo varžybos, o taip pat ir Baltijos šalių kartingo čempionato pirmas etapas. Į šią greičio ir riaumojančio motorų šventę susirinko 15 komandų ir 62 dalyviai. Dviejų dienų varžybose kova virė visų klasių važiavimuose – žiūrovai galėjo grožėtis gausybe lenkimų, būta ir incidentų, stulbinamos sėkmės akimirkų ir nusivylimo kartėlio. Apie varžybas šį kartą pastebėjimais dalinasi kauniečių komandos „Paske Racing“ lenktynininkai. Tai gausi ir senas tradicijas turinti ekipa, jos sportininkai iškovoja Lietuvos čempionų titulus, važiuoja ir Europos čempionate. Jos narių pastebėjimai – tai tarsi žvilgsnis į kartingo sporto pasaulį iš komandos palapinės vidaus.
Lietuvos kartingo čempionato varžybos Anykščių kartodrome
Lietuvos kartingo čempionato varžybos Anykščių kartodrome

„Šeštadienis, pirmo LKF čempionato etapo diena mums buvo šiek tiek užkeiktas. Atrodydavo, kad trūksta tiek nedaug, tuoj tuoj tapsi pirmu, tačiau ima ir sustoja motoras. Man ši nesėkmių linija kartojosi sekmadienį – finalinio važiavimo, nors buvau lyderis, savo KZ2 klasėje nebaigiau. Vėl koją pakišo variklio problemos. Šiame sporte taip jau būna.

Tačiau man pasitraukus KZ2 klasėje sužibėjo komandos bičiulis Ignas Misevičius. Jis važiuoja po ilgokos pertraukos – prieš nepilnus kelis mėnesius pavojingoje avarijoje jis susilaužė ranką, įtvarą nusiėmė vos prieš kelias dienas. Ignas važiuoja vis dar su skaudančia ranka, tačiau sekmadieniniame finale finišo liniją jis kirto antras ir lipo ant nugalėtojų pakylos. Toks rezultatas – tikras komandinės dvasios pavyzdys.” – sako penkis kartus Lietuvos čempionas Paulius Paškevičius. 

Beje, KZ2 klasėje, vyresnių nei trisdešimties metų lenktynininkų kategorijoje, prizininku tapo ir dar vienas šios komandos sportininkas – Stanislovas Vailentas. Beje, mažiausioje „Micro“ klasėje važiuoja ir Stanislovo sūnus Tomas. Sėkmė „Paske Racing“ ekipą lydėjo ir „Open 125 Senior“ klasėje, kur šį sezoną važiuoja du šios komandos sportininkai. Vienas iš jų – kylanti Lietuvos kartingo žvaigždė Evaldas Dzialtuvas.

Lietuvos kartingo čempionato varžybos Anykščių kartodrome
Lietuvos kartingo čempionato varžybos Anykščių kartodrome

„Šeštadienį šiek tiek nepasisekė su reguliavimais – aš likau antras. O štai sekmadienio finale viskas klojosi puikiai, finišo liniją aš kirtau pirmas. Džiaugiuosi. Tiesa, tai ne tik sėkmė. Tai ir alinančios treniruotės, tai ir puikus komandinis darbas.“ – sako Evaldas Dzialtuvas.

„Open 125 Senior“ klasėje pirmą sezoną važiuoja ir Gytis Melzbakas. Tai pirmas sportininko sezonas profesionalų čempionate, tačiau žiūrovai galėjo grožėtis gražiu ir kovingu Gyčio važiavimu ir stabiliais rezultatais. Kaip teigė pats sportininkas, jis patenkintas rezultatais, nes mato akivaizdų tobulėjimą. Tad nors sekmadienio finaliniame važiavime G. Melzbakas buvo priverstas pasitraukti iš trasos dėl techninių problemų, debiutantas sezono pradžią vertina optimistiškai.

Pasak specialistų, kartingas yra viso automobilių sporto pradžiamokslis, todėl kiekviena komanda daug dėmesio skiria ne tik pačiose greičiausiose klasėse važiuojančių suaugusių sportininkų puoselėjimui, tačiau „augina“ ir būsimas žvaigždes. Sekmadienio lenktynių finale trečią vietą iškovojo ir „Open 125 Junior“ klasėje važiuojantis 13-os metų sportininkas Nojus Jurevičius. 

VIDEO: Kartingo varžybos Anykščių kartodrome

„Šeštadienio lenktynės nebuvo tokios dėkingos, likau penktas. Tačiau sekmadienio finaliniuose važiavimuose tapau trečiu. Čia buvo daug adrenalino, nes vos pavyko užvesti kartingą, todėl teko startuoti ne iš ketvirtos, o iš šeštos vietos.“ – sako Nojus Jurevičius. Sekmadienio finaliniai važiavimai buvo sėkmingi ir dar jaunesniam komandos sportininkui – dešimtmečiui Oskarui Grigoniui, kuris „Paske Racing“ ekipos garbę gina „Micro“ klasėje. Šeštadienio finale Oskaras liko ketvirtas, tačiau po sekmadienio finalinių važiavimų jaunasis sportininkas ant nugalėtojų pakylos džiaugėsi antra vieta.

Trečias ir ketvirtas Lietuvos kartingo čempionato etapai vyks pirmą liepos mėnesio savaitgalį, Vilniaus Plytinės kartodrome.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius