Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį Estijoje įvyko trečiasis Baltijos šalių čempionato etapas ir legendų lenktynės

Praėjusį savaitgalį Estijos „Auto24ring“ automobilių trasoje viskas tiesiog virte virė: apie 150 dalyvių iš pačių įvairiausių šalių rinkosi į čia įvykusias lenktynes. Tarp dalyvių buvo galima sutikti ir 23 pasaulio ralio etapų nugalėtoją suomį Jahu Kankkunen.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Indrek Allik nuotr.

Pačių lenktynių buvo tikrai daug: nuo didelį populiarumą turinčių „Chevrolet Camaro“ automobilių, „Porsche Cup“ ir formulių iki standartinių kėbulinių bolidų ir motociklų motorais ginkluotų legendomis tituluojamų monstrų. Čia įvyko ir Baltijos šalių žiedinių lenktynių trečiasis etapas. 

Itin didelio dėmesio sulaukė legendos – mažieji automobiliai, kurių pirmąjį kartą buvo net 35. Dalyviai į šios klasės važiavimus rinkosi iš Estijos, Suomijos, Latvijos ir netgi Gruzijos.

Indrek Allik nuotr./Varžybų akimirka
Indrek Allik nuotr./Varžybų akimirka

Mažyčiai, bet, tuo pačiu, labai lengvi ir galingais varikliais ginkluoti automobiliukai sutraukė be galo daug žiūrovų: daugelis į trasą vyko pasižiūrėti būtent į juos. Savo pagrindiniais pasirodymais pilotai džiugino šeštadienį, būtent tada ir įvyko dvejos jų 10 ratų lenktynės.

Naivu būtų tikėtis, kad būrys trasoje bandančių išsaugoti savo pozicijas automobiliukų išsisuktų be incidentų: buvo ir suktukų ir agresyvių išslydimų į pievas bei avarijų tarpusavyje. Lenktynės – tikrai vertos žiūrovų dėmesio.

Pagrindinės kovos vyko netgi tarp pirmųjų trijų greičiausių dalyvių, tačiau greičiausių trejetas nesikeitė nei po pirmųjų, nei po antrųjų lenktynių. Absoliučia pergale, tiek pirmose tiek antrose lenktynėse, džiaugėsi suomis Johan Ahokas, pilotavęs „Ford-34 Sedan“ automobilį, na o antrąją ir trečiąją vietą tarpusavyje dalijosi Jesse Kari ir Henri Tuomaala.

Indrek Allik nuotr./Varžybų akimirka
Indrek Allik nuotr./Varžybų akimirka

Po pirmųjų lenktynių antroji vieta priklausė suomiui J.Kari, na o po antrųjų, jo kraštiečiui H.Tuomaala. Taigi, didžiausių Baltijos šalyse įvykusių legendų lenktynių trofėjai iškeliavo į Suomiją. Dabar mažyčius galingus bolidus bus galima išvysti jau atsinaujinusioje Rygos Bikiernieki trasoje rugpjūčio 22-23 dienomis. 

Įnirtingos kovos vyko ir Baltijos šalių serijos lenktynių metu: pirmojo važiavimo metu su hidraulikos problemomis susidūręs Dainius Matijošaitis leido dėl pirmosios vietos kovoti pirmąjį kartą trasoje šį sezoną pasirodžiusiam Vitali Kalmi, kurį paprastai buvo galima pastebėti pilotuojant BMW M3.

Šį sezoną jis persėdo į „Radical“ automobilį. Pirmųjų lenktynių metu jis užėmė pirmąją vietą, antroji atiteko Andriui Jasionauskui su BMW M3, o trečioji – estui Oliver Tiirmaa. Iš penktosios pozicijos startavusi Ernesta Globytė su „Ginetta G50“, susidūrusi su techniniais nesklandumais, padovanojo trečiąją vietą jau finišo tiesiojoje.

Indrek Allik nuotr./Varžybų akimirka
Indrek Allik nuotr./Varžybų akimirka

Kitą dieną įvykusios antrosios lenktynės atrodė kiek kitaip: starto tiesiojoje visų automobilių gale pasirodė ir Dainius Matijošaitis su akį traukiančiu „Renault Megane Trophy“ bolidu.

Galiausiai, po įnirtingos kovos ant aukščiausio pakylos laiptelio po antrųjų lenktynių lipo D.Matijošaitis, ganėtinai greitai jau lenkęs dalyvius ratu, antroji vieta teko V.Kalmi, o trečiąją vietą atsikovo E.Globytė. Po abiejų lenktynių absoliučioje įskaitoje vienvaldžiu lyderiu tapo puikius laikus pademonstravęs Vitali Kalmi, antroji – Ernesta Globytė, o trečioji vieta teko šios serijos lenktynių naujokui iš Estijos Oliver Tiirmaa. 

Sekantis Baltijos šalių žiedinių lenktynių etapas įvyks Bikernieki trasoje, kartu su legendų ir ilgųjų nuotolių lenktynių važiavimais, rugpjūčio 22-23 dienomis „Riga Summer Race“ renginio metu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius