Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį važiuojam į Rygą – į antrąjį šių metų „Fast Lap“ etapą!

Vos kelios dienos beliko iki antrojo „Fast Lap“ etapo Rygoje. Šiemet tai vienintelis etapas, organizuojamas už Lietuvos ribų. Nors sezono pradžioje buvo suplanuotos dvi išvykos į Latviją, vis dėlto planus pakoregavo netikėtas pasiūlymas surengti vieną „Fast Lap“ etapą „Omnitel 1000 km” lenktynių savaitgalio metu. Taigi, liepos mėnesį „Fast Lap“ keliaus į Palangą, o šį šeštadienį visi judėkime į netolimą užsienį.
„Fast Lap“ pirmas etapas. Žmonės
„Fast Lap“ pirmas etapas. Žmonės / Giedriaus Matulaičio/matulaitis.lt nuotr.

Nors „Bikernieki“ lenktynių trasa, vienoje pusėje apsupta gražaus parko, o kitoje – gyvenamųjų namų rajono, mums yra jau pažįstama iš ankstesnių „Fast Lap“ etapų, šiemet į ją pažvelgsime visai kitaip. Pirmą kartą „Fast Lap“ važiavimai vyks „Moto“ konfigūracijos trasoje. Tai – 3580 m ilgio atkarpa, kalvota ir pilna pavojingų vingių, dažniausiai yra naudojama motociklų lenktynėse. Ši trasa bus siurprizas ne tik renginio žiūrovams, bet ir daugeliui dalyvių, nes važiuoti joje lenktynių tempu yra tekę vos vienam kitam būsimam varžybų dalyviui.

Kadangi į užsienio etapą susirinks mažiau dalyvių nei esame įpratę matyti Lietuvoje, tai atsispindės ir varžybų tvarkaraštyje. Pastarasis nebus toks įtemptas kaip anksčiau: registracija prasidės netoli vidurdienio, bus dvi dalyvių grupės, ir, žinoma, „Race“ lenktynės. Dienos tvarkaraštis atrodo taip:

11:30 – 12:40 Registracija/Techninė komisija
12:40 – 13:00 Informacinis pranešimas dalyviams (briefing'as).
13:00 – 13:10 Du paradiniai ratai. Dalyvavimas būtinas!
13:15 – 13:30 Apšilimo treniruotė – I Grupė
13:30 – 13:45 Apšilimo treniruotė – II Grupė
13:50 – 14:10 „Race“ kvalifikacija
14:15 – 14:45 Grupė I važiavimai
14:50 – 15:20 Grupė II važiavimai
15:30 – 15:50 „Race 1“
15:55 – 16:15 Grupė I važiavimai
16:20 – 16:40 Grupė II važiavimai
16:45 – 17:05 „Race 2“
17:05 – 17:35 „Fast Lap“ FINALAS
17:45 Rezultatai ir apdovanojimai

Algirdo Venskaus nuotr./Fast Lap lenktynės
Algirdo Venskaus nuotr./„Fast Lap“ lenktynės

Kaip jau įprasta, į užsienio etapus paprastai susirenka ištikimiausi „Fast Lap“ dalyviai: favoritai, siekiantys pergalės metinėje įskaitoje, sportininkai, norintys palaikyti gerą „formą“ ir pan. Latvijos etape akcentuojama sportinė „Fast Lap“ pusė, todėl mėgėjų ir didžiojo rato naujokų būna gerokai mažiau.

Numatoma, kad renginyje dalyvaus 32 dalyviai.  Geriausią laiką pirmame etape parodęs, tačiau dėl automobilio gedimo negalėjęs varžytis finale Jonas Poškus, taip pat netikėtai pergalės laurus nuskynęs ir dabar nusiteikęs toliau siekti pergalių Tomas Gruzdys.

Giedriaus Matulaičio/matulaitis.lt  nuotr./Fast Lap lenktynių akimirkos
Giedriaus Matulaičio/matulaitis.lt nuotr./„Fast Lap“ lenktynių akimirkos

„Fast Lap“ Rygoje dalyvaus ir trečios pirmojo etapo finalo vietos laimėtojas, „drifteris“ Tadas Lučkaitis. „Race“ lenktynių „Super Fun“ klasės laimėtojas Pranas Sasnauskas, vieni ištikimiausių „Fast Lap“ dalyvių: gražuolę „Subaru Impreza WRX“ vairuojantis Vaidotas Mitkus, kitas opozicinių variklių mylėtojas ir nuolatinis šio klubo renginių dalyvis Dalius Maniušis, klaipėdiečiai broliai Kornelijus ir Viktoras Gurčinai su „Honda CRX“.

Pasirodyti žada ir „DriftNation“ klubui atstovaujantys klaipėdiečiai: Tomas Kuprys, Edgaras Liepa, Artiomas Blinovas, Tomas Ruzgys, visi vairuojantys BMW markės automobilius, kaunietis Gediminas Zabotkus su „Honda Civic“, šiaulietis Marius Gulbinas, taip pat vairuojantis „Honda Civic“. Ir dar daug kitų.

Dalyvių gretose sulauksime ir penkių vietinių latvių. Bus proga pažiūrėti, kiek trasos žinojimas turi įtakos rezultatams.

Bene didžiausią naujieną pateikė Paulius Insoda, paskutinį vakarą suskubęs užsiregistruoti į etapą su jau legendomis apipinta „Audi Xtra Coupe“. Antradienio vakare ši galinga „Audi“ apsuko įspūdingą ratą „Nemuno Žiede“: vieno rato laikas buvo vos 1:15,643 min.! Džiaugiamės, kad pagaliau turėsime progą ją išvysti ir „Fast Lap“ dalyvių gretose.

Taigi, visus neabejingus „Fast Lap“ gerbėjus kviečiame nepatingėti ir šeštadienį apsilankyti Rygoje, juolab kad tai vienintelė šiemet mūsų išvyka į kaimyninę Latviją.

Andriaus Lauciaus nuotr./Antrojo EEDC etapo akimirka
Andriaus Lauciaus nuotr./Antrojo EEDC etapo akimirka


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius