-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Savo 21-ą varžybų sezoną Arūnas Gelažninkas pradės „Arenacross“ trasoje

Dvidešimt metų arba du trečdalius viso savo gyvenimo – tiek laiko Arūnas Gelažninkas nesiskiria su krosiniu motociklu. Vienas pajėgiausių Lietuvos motociklų kroso meistrų užaugo su motociklu ir sako apie kitokį užsiėmimą niekada net nesusimąstęs: „Tai mano gyvenimo aistra, neatsiejama jo dalis. Neįsivaizduoju savęs atsiribojančio nuo motociklo, vien sedėti ant jo yra malonumas.“
Arūnas Gelažninkas
Arūnas Gelažninkas / Simono Raudeliūno nuotr.

Šimtai įvairiose motokroso, „Enduro“ ir „Cross Country“ varžybose iškovotų pergalių, devynis kartus pelnytas Lietuvos čempiono titulas, prizinės vietos Baltijos šalių ir Europos čempionatuose, dalyvavimas pasaulio MX1, MX2 ir MX3 čempionatuose nesumažino Arūno Gelažninko ryžto siekti vis naujų pergalių. Savo dvidešimt pirmą varžybų sezoną jis pradeda nusiteikęs kovoti dėl Baltijos šalių „Enduro“ ir Lietuvos „Cross Country“ čempiono vardų bei pergalės vos už kelių savaičių vyksiančiose „Arenacross Baltic Cup“ varžybose.

Pasak sportininko, fizinį pasirengimą šiam sezonui jis pradėjo dar praėjusį gruodį, vos sugijus sulaužytam šonkauliui – būtent ši trauma sutrukdė Arūnui Gelažninkui užbaigti sezoną taip, kaip jis planavo.

„Kiek apmaudu, kad likus savaitei iki paskutinio pernai suplanuoto starto susižeidžiau – pirmas „Arenacross“ varžybas beliko stebėti kaip žiūrovui. Bet traumų ne kartą yra tekę patirti ir anksčiau – dar nepasveikęs imu galvoti kaip vėl sėsiu ant motociklo ir grįšiu į trasą.“

Simono Raudeliūno nuotr./Arūnas Gelažninkas
Simono Raudeliūno nuotr./Arūnas Gelažninkas

„Mėgaujuosi darydamas tai kas man patinka, visada norisi siekti daugiau ir išbandyti kažką naujo,“ – sako sportininkas, svajojantis kada nors sudalyvauti ir Dakaro ralio maratone.

„Kol kas koncentruojuosi ties šiuo sezonu ir artimiausiu iššūkiu – „Arenacross Baltic Cup“. Rudenį vykusios varžybos buvo tikrai įsimintinos, trasa buvo paruošta puikiai, susirinko pajėgūs sportininkai, visi kartojo, kad sunku, bet liko patenkinti. Be abejo, tie, kas jau bus išbandę trasą, turės psichologinį pranašumą, bet kiekvienos varžybos yra nauja pradžia. Manau, laimės tas, kuris sąžiningiausiai ruošėsi visą žiemą.“

Simono Raudeliūno nuotr./Arūnas Gelažninkas
Simono Raudeliūno nuotr./Arūnas Gelažninkas

Arūno Gelažninko teigimu, tokioje trasoje, kokia bus įrengta kovo 21 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje, varžybų dalyviai neturi galimybės atsipalaiduoti nei sekundei.

Turi teisingai pasirinkti važiavimo linijas ir visada būti pasirengęs lenkimams, atgal dairytis nėra kada.

„Tiek kūnas, tiek ir protas dirba visą tą laiką, kol esi trasoje. Turi teisingai pasirinkti važiavimo linijas ir visada būti pasirengęs lenkimams, atgal dairytis nėra kada, tiesiog privalai jausti už nugaros esantį varžovą ir skaityti jo mintis“, – sako 350 kub. cm. galingumo KTM motociklu važiuojantis Arūnas Gelažninkas „Arenacross Baltic Cup“ varžysis „Open Pro“ klasėje.

Uždarose patalpose vykstančios motokroso varžybos „Arenacross“ Lietuvoje pirmą kartą surengtos 2014-ųjų rudenį. Tąkart dvi iš trijų pergalių klasėse išplėšė Lietuvos sportininkai – Arnas Milevičius (jaunimo klasėje) ir Arminas Jasikonis (MX 2 klasėje), „Open Pro“ klasėje triumfavo latvis Augusts Justs. Jis tapo ir varžybų superfinalo nugalėtoju, 2,7 sekundžių skirtumu įveikęs A. Jasikonį.

Simono Raudeliūno nuotr./Arūnas Gelažninkas
Simono Raudeliūno nuotr./Arūnas Gelažninkas

Geriausiu praėjusių metų Lietuvos motociklų sporto renginiu pripažintos „Arenacross“ varžybos nuo įprastų skiriasi trasa – ši keliskart trumpesnė ir intensyvesnė. Dėl šios priežasties sportininkai yra priversti pademonstruoti visą savo meistriškumą. Visas kliūtis jie turi įveikti greičiau, per trumpesnį laiką, neturėdami galimybės atsipūsti ilgose tiesiosiose, o žiūrovai turi galimybę kaip ant delno matyti visus šuolius, posūkius ir lenkimus.

Kovo 21 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje vyksiančiose „Arenacross Baltic Cup“ varžybose bus galima išvysti ir pačius mažiausius, 4–9 metų lenktynininkus, vairuojančius 50 kub. cm. galingumo motociklus. Iš viso dėl pergalės asmeninėje įskaitoje rungsis keturiasdešimt kvalifikacijos etapą įveikusių sportininkų. Varžybų finale į keturias klases – vaikų (50  kub. cm. galingumo motociklai), jaunimo (65–85 kub. cm. galingumo motociklai), „MX 2“ (85 kub. cm. dvitakčiai, 150 kub. cm. dvitakčiai ir keturtakčiai, 250 kub. cm. keturtakčiai motociklai), „Open Pro“ (125 kub. cm. dvitakčiai, 250  kub. cm. keturtakčiai, 500 kub. cm. dvitakčiai, 650 kub. cm. keturtakčiai motociklai) – suskirstytiems motociklininkams teks įveikti po du važiavimus.

Superfinale vienas prieš vieną susikaus aštuoni greičiausi sportininkai. Renginį ves Rytis Kuzmenka ir radijo laidų vedančioji Raminta Vyšniauskaitė, prie muzikinio pulto stos DJ Mamania, žiūrovų laukia ir įspūdingi pirotechnikos bei šviesų šou.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius