-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Schumacheris į „Formulę-1“ negrįš (atnaujinta 12.10 val.)

Karti žinia visiems Michaelio Schumacherio gerbėjams – legendinis lenktynininkas, ketinęs grįžti į „Formulę-1“ ir pakeisti „Ferrari“ bolide susižeidusį brazilą Felipe Massa, dėl sveikatos problemų to padaryti negalės.
M.Schumacherio sugrįžimas į didįjį sportą žlugo
M.Schumacherio sugrįžimas į didįjį sportą žlugo. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Turėjau informuoti „Ferrari“ prezidentą Luca de Montezemolo ir komandos vadovą Stefano Domenicali, kad negalėsiu pakeisti Felipe Massos. Išbandžiau viską, kad tik laiku sugebėčiau pasirengti sugrįžimui, tačiau labai apgailestaudamas turiu pasakyti, kad man nepavyko. Sprando skausmų nepavyko pažaboti, nors išmėginome visas medicinines ir terapines priemones“, – savo internetiniame puslapyje rašo M.Schumacheris.

Skausmai kaklo srityje prasidėjo po avarijos motociklų lenktynėse vasarį. „Kai patyriau tuos galvos ir kaklo sumušimus, man vis dar nėra lengva. Mano sprandas jau nebegali išlaikyti kraštutinių apkrovų „Formulės-1“ lenktynėse. Tai patvirtino ir pastarąsias dvi savaites vykę tarpiniai bei galutiniai testai pirmadienį“, – sakė septyniskart „Formulės-1“ pasaulio čempionas.

40 metų vokietis labai nuliūdo, kad  nepavyko grįžti į „Formulę-1“: „Esu labai nusivylęs. Man nepaprastai gaila dėl vaikinų „Ferrari“ komandoje ir sirgalių, linkėjusių man sėkmės. Tik dar kartą galiu patvirtinti, kad padariau viską, kas mano jėgoms. Mielai būčiau pakeitęs Felipe. Dabar lieka laikyti kumščius, kad komandai pasisektų kitame etape.“

(papildyta) Traumą besigydantį F.Massą „Ferrari“ komandoje gali pakeisti pilotas bandytojas Marcas Gene. Ispanas per savo karjerą dalyvavo 36-iose lenktynėse, kai atstovavo „Minardi“ ir „Williams“ komandoms. 35 metų lenktynininkas per savo karjerą iškovojo 5 pasaulio čempionato taškus. Teigiama, kad F.Massos bolidą iki šio sezono pabaigos gali vairuoti ir kitas „Ferrari“ pilotas bandytojas italas Luca Badoeras.

(papildyta) Atrodo, „Ferrari“ apsisprendė, kas sės į F.Massos bolidą. Tai bus 38 metų L.Badoeras, praneša skysports.com. „Ferrari“ prezidentas Luca di Montezemolo sakė, kad „komanda suteikė jam šansą lenktyniauti atsidėkodama už ilgus darbo metus būnant pilotu bandytoju.“ L.Badoeras „Formulėje-1“ nuo 1993 iki 1999 metų startavo 48 kartus. Anksčiau jis varžėsi Italijos F3 čempionate ir laimėjo „Formula 3000“ titulą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius