Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeima giria „kovotoją“ Schumacherį, kuris komos būsenos sutinka 45-ąjį gimtadienį

Michaelio Schumacherio, kuris po nelaimingo atsitikimo slidinėjant yra ištiktas komos ir kuriam penktadienį sueina 45-eri, šeima šią „Formulės-1“ legendą pavadino „kovotoju, kuris nepasiduos“.
Michaelis Schumacheris su žmona Corinna 2013-ųjų spalį
Michaelis Schumacheris su žmona Corinna 2013-ųjų spalį / „Scanpix“/„Sipa Press“ nuotr.

Karjerą baigęs vokiečių lenktynininkas, septyniskart pasaulio čempionas sekmadienį slidinėdamas ne trasose Prancūzijos Alpėse pargriuvo ir galva trenkėsi į akmenį. Grenoblio ligoninėje jam buvo atliktos dvi operacijos dėl kraujavimo ir spaudimo smegenyse.

Siekiant paspartinti M.Schumacherio sveikimą jam buvo sukelta dirbtinė koma. Jo kūno temperatūra buvo sumažinta maždaug iki 35 laipsnių pagal Celsijų, kad mažėtų smegenų patinimas.

Prokurorai pradėjo nelaimės tyrimą, kaip Prancūzijoje įprasta tokiais atvejais, ir aiškinasi versiją, kad M. Schumacheris pargriuvo šliuoždamas dideliu greičiu.

M.Schumacheriui kovojant už gyvybę gerbėjai jo gimtadienio proga reiškia užuojautą. Jo šeima sako, kad yra sujaudinta tokios reakcijos.

„Po Michaelio nelaimės slidinėjant norėtume padėkoti žmonėms iš viso pasaulio, kurie išreiškė savo užuojautą ir atsiuntė geriausius linkėjimus jam pasveikti“, – sakoma šeimos pareiškime, kuris buvo paskelbtas M.Schumacherio interneto svetainėje.

„Visi mes žinome, kad jis yra kovotojas ir nepasiduos“, – priduriama pareiškime.

Buvo skirtingų pranešimų dėl to, kokiu greičiu M.Schumacheris šliuožė, kai pargriuvo Meribelio slidinėjimo kurorte, kur turi nuosavybės.

Nuo smūgio jo šalmas skilo pusiau, sakė tyrimui artimas šaltinis.

„Formulės-1“ „Ferrari“ komanda, su kuria M.Schumacheris praleido daug metų, paskelbė, kad penktadienį buvusio lenktynininko gimtadienio proga surengs „tylų susibūrimą“ priešais Grenoblio ligoninę.

M.Schumacherio gerbėjų klubas jo vaikystės mieste Kerpene sakė, kad bet koks gimtadienio šventimas rodytų prastą skonį.

Buvęs „Ferrari“ komandos vadovas Jeanas Todtas ketvirtadienį ligoninėje aplankė M.Schumacherį, šalia kurio taip pat buvo žmona Corinna, du paaugliai vaikai, tėvas ir brolis.

Ligoninė ir M.Schumacherio vadybininkas po nelaimės kasdien pateikdavo informaciją spaudai, bet to nepadarė ketvirtadienį ir nurodė, kad praneš tik tada, jei bus kokių naujienų.

M.Schumacherio atstovė spaudai Sabine Kehm trečiadienį sakė, kad M.Schumacherio būklė yra stabili, bet vis tiek kritinė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius