-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šešiolikmečio debiutas šoninio slydimo varžybose – trečia vieta

Po savaitgalį Klaipėdoje įvykusių pirmųjų „Semi-PRO“ lygos varžybų „Liqui Moly – NP Team“ komanda džiūgauja – kolektyvo jaunėlis Džiugas Matusevičius ne tik debiutavo pirmose rimtesnėse savo varžybose, tačiau ir sugebėjo pateisinti lūkesčius bei užimti trečiąją vietą.
„Top 4“ kova: Gediminas Levickas prieš Džiugą Matusevičių
„Top 4“ kova: Gediminas Levickas prieš Džiugą Matusevičių / „Kiiro Foto“ nuotr.

„Nuo pat pradžių matėme, jog Džiugas yra talentingas, o begalinis jo noras važiuoti tik labiau indikavo, jog rezultatų ilgai laukti nereikės“, - komentuoja vienas iš komandos senbuvių Povilas Lencevičius. 

„Džiaugiuosi, jog kone visą dieną jis sugebėjo išlikti sąlyginai ramus, net ir turėdamas techninių problemų. Džiugas stengėsi vadovautis mūsų strategija ir gairėmis, kas lėmė ir antrąją vietą kvalifikacijoje ir podiumą galutinėje įskaitoje, - pasakojo „PRO“ lygos pilotas. - Dabar mūsų užduotis yra neleisti jam užmigti ant laurų, pabaigti jo automobilio ruošimą ir imtis rimtesnių iššūkių – „Semi PRO“ lyga yra tik pradžia jo karjeroje“.

„Kiiro Foto“ nuotr./„Top 8“ kova: Artūras Ravluškevičius prieš Džiugą Matusevičių
„Kiiro Foto“ nuotr./„Top 8“ kova: Artūras Ravluškevičius prieš Džiugą Matusevičių

Tuo tarpu kol po savaitgalio varžybų namo į Kauną grįžusi komanda poilsiavo, nenustygstantis vietoje jaunuolis paruošė naują staigmeną ir pareiškė, jog nori keliauti į Latviją ir savo jėgas išbandyti jau šį savaitgalį „Bikernieki“ trasoje vyksiančiame Latvijos šoninio slydimo sezono atidaryme. Kartu su Lietuvos „PRO“ lygos čempionatu vyksiantis renginys užtruks dvi dienas – pirmąją pasirodys profesionalai iš Pabaltijo šalių, o sekmadienį šansą susirungti gaus ir antroji lyga. 

Startinio mokesčio užsienio dalyviams nėra, degalų ir padangų automobilyje liko, priekabą automobiliui tempti pabandysiu pasiskolinti, o degalams iki Rygos kaip nors sukrapštysim

„Startinio mokesčio užsienio dalyviams nėra, degalų ir padangų automobilyje liko, priekabą automobiliui tempti pabandysiu pasiskolinti, o degalams iki Rygos kaip nors sukrapštysim“, - tokį pareiškimą iš šešiolikmečio išgirdo atsikvėpti nespėję „Liqui Moly – NP Team“ komandos draugai. 

Savaitgalis ir visa artėjanti savaitė kauniečių dirbtuvėse nusimato intensyvi – po „Arena Motor Show“ pirmasis pilotas Povilas Lencevičius liko be savo automobilio variklio. 

„Aš nejuokavau sakydamas, jog variklis skolintas. Gavome galimybę įsigyti visą variklio valdymo sistemą itin geromis sąlygomis, „Xtra Racing“ mums padėjo ją sureguliuoti, o dėl pačio agregato tiesiog priėmėme sprendimą, jog jo mums vienaip ar kitaip reikia ir pirmoms varžyboms jį tiesiog pasiskolinome“, - paprastai kiek neįprastus sprendimus aiškina Povilas. 

„Raidas foto“ nuotr./Džiugas Matusevičius
„Raidas foto“ nuotr./Džiugas Matusevičius

Po „Žalgirio“ arenos šoninio slydimo fiestos variklį kolektyvui teko grąžinti, nes jau šį savaitgalį jis tęs savo karjerą ilgų distancijų bolide Estijoje. 

„Su komanda juokavome, kad galėtume dar kartą skolintis variklį iš karto po Estijos varžybų etapo – mūsų draugams grįžtant į Lietuvą, jie sustotų Rygoje ir mes per naktį atliktume transplantaciją, tačiau pasikeitus varžybų tvarkaraščiui, šis rizikingas planas neteko prasmės“, - pasakoja vienas komandos inžinierių Lukas Jakucevičius. 

Iki varžybų starto likus kiek mažiau nei savaitei laiko, komanda vis dar sprendžia kokį sprendimą priimti, tačiau vienas dalykas aiškus – be kovos jie tikrai nepasiduos. Skolintis variklį sportiniam automobiliui išdrįstų tikrai ne kiekvienas, tačiau vedami begalinio nori varžytis, šie vyrukai pasiryžę viskam.

Savaitgalį Rygoje vyksiančiame renginyje bus duotas startas visų Pabaltijo šalių šoninio slydimo čempionatams bei bendram – „Baltic Drift Championship“, arba „BDC“. Pastarasis žada suvienyti visus Lietuvos, Latvijos ir Estijos sportininkus į vieną lygą, kurioje sportininkai turės šansą sąlyginai netoli nuo namų susirungti su užsienio sportininkais. Iš viso numatomi trys etapai, vyksiantys kartu su nacionalinėmis varžybomis.

VIDEO: Džiugas Matusevičius po susidūrimo su Aurimu Vaškeliu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius