Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Silk Way 2009“ maratone – naujas lyderis (nuotraukos)

Rugsėjo dvyliktąją Turkmėnistano teritorijoje esančioje Karakumų dykumoje finišavo priešpaskutinis Dakaro serijos maratono – „Silk Way 2009“ greičio ruožas.
C.Sainzas ir N.Al-Attiyah
C.Sainzas ir N.Al-Attiyah / Organizatorių nuotr.

360 kilometrų ilgio išbandyme labai nepasisekė ligšioliniam varžybų lyderiui – katariečiui Nasserui Al-Attiyah iš Volkswagen ekipos, kurio automobilis patyrė avariją, kirsdamas išdžiūvusios upės vagą. Lenktynininkai nenukentėjo, tačiau tikėtina, kad varžybos jiems gali būti baigtos.

Organizatorių nuotr./B.Vanagas ir M.Saukanas „OSCar“
Organizatorių nuotr./B.Vanagas ir M.Saukanas „OSCar“

Naujuoju maratono lyderiu tapo legendinis ralio pilotas – ispanas Carlosas Sainzas (Volkswagen), kuris savo komandos draugus: Marką Millerį bei Ginielį De Villiersą lenkia daugiau kaip dvidešimčia minučių. Ketvirtąją ir penktąją vietas užima Rusijos atstovai: Ruslanas Misikovas (Nissan) ir Ilja Kuznecovas (Mitsubishi).

Aštuntoje vietoje šios dienos greičio ruože finišavo Benediktas Vanagas ir Saulius Jurgelėnas su „OSCar“. Ekipažui pirmą trečdalį trasos sekėsi gana neblogai, tačiau trasoje pasivijus Vladimiro Čagino vairuojamą Kamaz, dulkėse nepastebėta kliūties, į kurią prakirsta padanga. Bekeičiant ratą, lietuvius aplenkė kitas sunkvežimis, kurį vejantis buvo padaryta klaida – nepastebėtas posūkis, todėl B.Vanago ekipažui teko nuvažiuoti dar apie 15 kilometrų ilgio apylanką. Dėl šios priežasties automobilių įskaitoje Lietuvos lenktynininkus aplenkė Aleksejus Berkutas, vairuojantis Mitsubishi.

Organizatorių nuotr./Bernardas Errandonea „SMG“
Organizatorių nuotr./Bernardas Errandonea „SMG“

Lietuvis Antanas Juknevičius bei jo šturmanas – Andrejus Stepanovas iš Kazachstano su Bowler automobiliu, šiandien buvo 28-ti, o absoliučiai nukrito į 15-ąją poziciją. Arūno ir Aurimo Lekavičių duetas su Mitsubishi Pajero aštuntajame greičio ruože numatytu laiku finiše nepasirodė.

Lyderių rikiuotė automobilių įskaitoje po aštuntojo greičio ruožo yra tokia:

1. C.Sainzas (Ispanija) – Volkswagen
2. M.Mileris (JAV) – Volkswagen + 21 min. 52 sek.
3. G.De Villiersas (PAR) – Volkswagen + 28 min. 09 sek.
4. R.Misikovas (Rusija) – Nissan + 4 val. 44 min. 04 sek.
5. I.Kuznecovas (Rusija) – Mitsubishi + 5 val. 23 min. 30 sek.
6. M.Saukanas (Latvija) – OSCar + 6 val. 06 min. 56 sek.
7. A.Berkutas (Rusija) – Mitsubishi + 6 val. 12 min. 25 sek.
8. B.Vanagas (Lietuva) – OSCar + 6 val. 26 min. 11 sek.
9. R.Heymannas (Izraelis) – Mitsubishi + 8 val. 17 min. 35 sek.
10. B.Novickis (Ukraina) – Mitsubishi + 10 val. 20 min. 01 sek.
...
15. A.Juknevičius (Lietuva) – Bowler + 12 val. 49 min. 15 sek.

Sunkvežimių įskaitoje devintajame greičio ruože vyko gana atkakli kova, nes pirmasis finišavusiųjų penketukas įtilpo į dešimties minučių intervalą.

Organizatorių nuotr./Alesas Lopraisas „Tatra“
Organizatorių nuotr./Alesas Lopraisas „Tatra“

Tačiau žvelgiant į bendrąją įskaitą, užtikrintai pirmauja Firdausas Kabirovas iš Kamaz ekipos, atstumą prieš antrąją vietą užimantį Gerardą De Rooy (Iveco) padidinęs iki vienos valandos. Nuo G.De Rooy dar 40 minučių atsilieka greičiausias šią dieną buvęs čeko Aleso Lopraiso ekipažas, važiuojantis Tatra sunkvežimiu. Toliau rikiuojasi dar trys Kamaz lenktynininkai: ketvirtas – Eduardas Nikolajevas, penktas – Ilgizaras Mardejevas, o šeštąją vietą užima Vladimiras Čaginas, prieš porą dienų patyręs didelių techninių problemų, kuomet jo sunkvežimiui išlūžo ratas.

Rugsėjo 13-oji (sekmadienis) taps paskutine maratono „Silk Way 2009“ diena, po kurios bus karūnuoti šių debiutinių varžybų nugalėtojai bei prizininkai. Devintasis greičio ruožas yra tik 15 kilometrų ilgio, tačiau nuvertinti jo nederėtų – nugalėtoju taps tas ekipažas, kuris pirmas pasieks finišą Ašgabato mieste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius