Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Simas Juodviršis apie iškovotą kartingo pasaulio taurę: „Tik šio titulo man ir trūko“

„Rotax Max“ iššūkio finalą JAV laimėjęs Simas Juodviršis įspūdingą juodos ir skaidraus stiklo kompozicijos taurę atvežė į Lietuvą. Trečiadienį, lapkričio 20 d. surengtoje spaudos konferencijoje neoficialiai pasaulio čempionu vadinamam lenktynininkui teko vėl ir vėl pozuoti laikant rankose šį prestižinį apdovanojimą.
Simas Juodviršis
Simas Juodviršis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Naujojo Orleano trasos ilgis siekė 1,4 km. Atrankinėse varžybose sportininkams teko įveikti 10, o finale 20 ratų. šiose varžybose traukia važiuokles ir variklius, iš kurių surenkami nauji kartingai. Tai yra didžiausios tokio lygio varžybos pasaulyje. Šiais metais jose dalyvavo 360 dalyvių iš 52 pasaulio šalių.

Greičiausi atrankoje buvo lietuviai

Kaip pasakojo S.Juodviršis, „Rotax Max Grand Final“ taurė buvo paskutinis prestižinis apdovanojimas, kurio trūkio gausioje jo titulų kolekcijoje.

DD2 klasėje lietuviai nuo pirmųjų ratų važiavo įspūdingu tempu. Fianle Kazimieras Vasiliauskas startavo iš pirmos pozicijos, o Simas Juodviršis iš antros. Deja, Kazimieras po susidūrimo su priešininku Benu Cooperiu iš lenktynių pasitraukė jau po pirmojo rato.

„Tos varžybos man gerai žinomos. Daug lenktynininkų man yra pažįstami, nors jų daugėja. Šiais metais taip pat buvo daug stiprių konkurentų, kurie tau klaidų neatleidžia“, – apie varžybas kalbėjo S.Juodviršis.

Pergale patikėjo ne iš karto

Varžybos, anot S.Juodviršio, nebuvo labai lengvos. Nemažai keblumų sukėlė sugedęs variklis, kurį prieš paskutinę treniruotę teko keisti. Lenktynininkas pasakojo siekęs surinkti kuo mažiau taškų, kad pagal varžybų formatą be papildomo raundo keliautų į finalą.

„Pusfinalyje startavau iš antros pozicijos. Visi priekyje buvo amerikiečiai. Tai jų trasa, jie buvo greitesni. Finišavau antroje pozicijoje. Buvo labai smagu matyti, kad pirmas ir antras lenktynininkai finaliniame važiavime buvo lietuviai. Niekas tos Lietuvos nežino, galvojo, kad galbūt iš Ispanijos“, – kalbėjo S.Juodviršis.

Lenktynininkas pripažino, kad prieš startą labai jaudinosi. Jis juokavo, kad tokia pergalė neoficialiu pasaulio čempionatu laikomoms lenktynėms buvo per lengva. Finišavęs dar ilgą negalėjo suprasti – laimėjo ar ne. Iškovota pergale S.Juoviršis sakė patikėjęs tik antrą dieną po varžybų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius