-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Simas Juodviršis kartingo sezoną pradės JAV

Simui Juodviršiui šių metų lenktynių sezonas prasideda neįprastai anksti. Jaunasis lietuvis jau šią savaitę išvažiuoja į Jungtines Amerikos Valstijas. Po to, kai lietuvis iškovojo „Rotax“ pasaulio taurę, Simą Amerikos „žiemos taurės“ varžybose „Florida winter cup“ dalyvauti pakvietė profesionali „Energy Corse Canada“ lenktynių komanda. S. Juodviršiui komanda apmoka technikos nuomą ir visas išlaidas, susijusias su dalyvavimu turnyre, lietuviui pačiam tereikia nuskristi į JAV.
Simas Juodviršis
Simas Juodviršis / Asmeninio archyvo nuotr.

„Tai tapo maloniu siurprizu. Prisipažinsiu, mes ir patys galvojome apie dalyvavimą šiame turnyre, bet atbaidė dideli kaštai – juk reikia ne tik man ir mechanikui nuvykti į JAV, bet ir ten nuomotis techniką. Ją gabenti iš Lietuvos neapsimoka – labai brangu“ – pasakoja Simas Juodviršis.

Šis turnyras laikomas prestižiniu, nes į jį tarpsezoniu suvažiuoja dauguma greičiausių lenktynininkų.

Turnyras – tai trys lenktynių savaitgaliai, kurių metu per vieną savaitgalį vyks tarsi du atskiri etapai. Pirmasis šių lenktynių etapas vyks sausio 16-19 dienomis „Homestead-Miami Speedway“ lenktynių trasoje Majamyje. Antrasis etapas – po mėnesio, vasario 13-16 dienomis „Ocala Grand Prix“ trasoje, o finaliniai du etapai vyks jau prasidėjus pavasariui – kovo 20-23 dienomis „Orlando Kart Center“ trasoje.

„Bus įdomu susirungti su Benu Cooperiu. Su šiuo lenktynininku mes konkuravom pasaulio taurės finale. Tada jis susidūrė su Kazimieru Vasiliausku ir abu jie nebaigė lenktynių. Dabar turėsiu progą dar kartą su juo susigrumti“ – sako Simas Juodviršis.

Šis turnyras rengiamas jau šešioliktą kartą. Pernai jame dalyvavo daugiau kaip 340 lenktynininkų iš 26 pasaulio šalių. Čia rungėsi net 8 įvairių metų pasaulio čempionai ir net 15 sportininkų, laimėjusių pasaulio taurę. Malonu, kad šiemet tarp jų bus ir pasaulio taurės laimėtojas iš Lietuvos. Tai pirmas kartas, kai šiame turnyre dalyvauja lietuviai. 

Šiame turnyre yra dalyvavę tokie legendiniai lenktynininkai kaip buvęs F-1 pilotas Rubensas Barrichello, JAV “Indy Car” žvaigždės Danas Wheldonas, Helio Castronevesas ir kiti. Anot organizatorių, tai didžiausias pasaulyje žiemos metu vykstanti kartingo turnyras.

Savo „pasaulio taurę“ laimėjo ir lietuvio mechanikas

Praėjusį rudenį vykusio „Rotax“ pasaulio taurės finalo metu organizatoriai ir kartų variklių gamintojai, įmonė BRP, surengė turnyrą ir tarp lenktynininkų mechanikų. Praėjusią savaitę buvo paskelbtas šio konkurso nugalėtojas. Tarp beveik penkių šimtų dalyvių geriausio mechaniko titulą iškovojo lietuvio Kazimiero Vasiliausko mechanikas Matas Kiznis.

Šio konkurso pagrindinis prizas – kelionė į Kvebeką Kanadoje, kur įsikūrusi pagrindinė BRP būstinė. Specialus prizas – tai vizitas į gamyklą bei specialūs mokymai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius