Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Stunt Eurocup“ dalyvių treniruotės prieš finalą Vilniuje neapsiėjo be incidentų

Motoakrobatikos Europos taurės finalas vyksta šį šeštadienį „Siemens“ arenoje Vilniuje 18 val., tačiau dalyviai treniruotis pradėjo anksčiau: jau nuo 13 val. kas penkias minutes trys motociklininkai įleidžiami į aikštelę bandomiesiems važiavimams.
„Stunt Eurocup“ varžybų Vilniuje treniruotė
„Stunt Eurocup“ varžybų Vilniuje treniruotė / Dariaus Kubiliaus nuotr.

Treniruotės uždarose patalpose yra būtinas dalykas dalyviams, kadangi sukibimas čia – kitoks nei ant asfalto dangos.

„Siemens“ arenos, kaip ir kitų daugiafunkcinių arenų, betonas yra per daug slidus motoakrobatams, tad prieš mėnesį Kaune vykusiose varžybose danga buvo laistoma šimtais litrų „Coca-Cola“ gėrimo. Dabar organizatoriai pasakojo suradę naują būdą – parduotuvėje rado specialaus saldiklio, kurį atskiedus vandeniu, danga tampa dar kibesnė nei po kolos.

„Du gurkšniai šito saldiklio ir cukraligė garantuota“, – juokavo vienas renginio organizatorių Linas Ramoška.

Dariaus Kubiliaus nuotr./„Stunt Eurocup“ varžybų Vilniuje treniruotė
Dariaus Kubiliaus nuotr./„Stunt Eurocup“ varžybų Vilniuje treniruotė

Bandymai atkartoti būsimą šou

Ne visiems dalyviams vienodai sekėsi įprasti prie naujoviškos dangos. Kadangi ji „kibesnė“, dauguma triukų reikalauja kitos specifikos nei ant asfalto.

Bandymai skaudžiausiai baigėsi suomui Joona Vatenenui, nugalėjusiam praėjusiame etape Kauno „Žalgirio“ arenoje. Pačioje savo treniruotės pabaigoje jis, važiuodamas ant vieno rato, nukrito nuo motociklo ir susiėmęs už nugaros stovėjo dar kelias minutes, kol su kolegų pagalba išėjo į „boksus“. Tačiau tai – tik sutrenkimas ir sportininkas būtų pasiruošęs finalinei kovai. Jeigu ne motociklas...

Jam griūtis baigėsi liūdniau – lūžo keletas plastikinių dalių, o detaliau jį apžiūrėjus paaiškėjo, kad įtrūkimą gavo ir pats motociklo rėmas. Jis nedelsiant buvo išgabentas į Vilniaus „Groundwirus“ servisą, kurio meistrai bandys jį suvirinti bei sumontuoti į vietą iki 18 valandos.

Dariaus Kubiliaus nuotr./„Stunt Eurocup“ varžybų Vilniuje treniruotė
Dariaus Kubiliaus nuotr./„Stunt Eurocup“ varžybų Vilniuje treniruotė

Kiti dalyviai griuvimų taip pat neišvengė, tačiau visi jie baigėsi sėkmingai ir paklausti, kaip vertina generalinę repeticiją, sportininkai tarsi sutartinai sakė „Užskaitom“.

Dviems prancūzams ir lenkui nutiko ne toks linksmas incidentas – jie į „Siemens“ areną atvyko vėliau nei planavo ir vėlavo į treniruotes. Priežastis paprasta – Lenkijos policija, sulaikiusi sportininkus už motoakrobatikos demonstravimą gatvėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius