Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sunkiausias automobilių sporto maratonas Lietuvoje prasideda ketvirtadienį

Ketvirtadienį 6 val. ryto „4x4 Perimetro“ varžybas pradės 16 visureigių ekipažai. Tai varžybos Lietuvos perimetru – pasienio zonomis, nutolstant nuo ribų su kaimyninėmis valstybėmis vos per kelis kilometrus. Viso dalyviams teks įveikti apie 2000 kilometrų, o laiko tam skirta 60 valandų. Organizatoriai tokias varžybas vadina sunkiausiu automobilių sporto renginiu Lietuvoje.
„Nissan Navara“ „4x4 Propaganda“ renginyje
„Nissan Navara“ „4x4 Propaganda“ renginyje / Egidijaus Babelio nuotr.

Važiuojant asfaltu, daugiau nei dvi paros yra pakankamas laikas ne tik įveikti tokį kiekį kilometrų, bet ir padoriai du kartus išsimiegoti, kasdien tris kartus pavalgyti, padaryti keletą asmenukių ir pažaisti kortomis. Tačiau „4x4 Perimetre“ asfalto bus itin mažai. Kone visą trasą čia sudaro miško keliai, kuriuose patruliuoja pasieniečiai, o civiliai gyventojai gali patekti tik turėdami specialius leidimus. Laiko perimetre lieka tik važiavimui.

Iššūkis nekasdieniškas, tačiau keturių žiniasklaidos atstovų komanda pasiryžo jame dalyvauti: tai Mindaugas Plukys, Algirdas Venskus, Egidijus Babelis ir šių eilučių autorius Paulius Sviklas. Maratono metu, kiek leis mobilaus interneto ryšys, tekstinius įspūdžius su nuotraukomis perteiksime 15min, o po varžybų portale rasite išsamią jų apžvalgą.

Egidijaus Babelio nuotr./„Nissan Navara“ „4x4 Propaganda“ renginyje
Egidijaus Babelio nuotr./„Nissan Navara“ „4x4 Propaganda“ renginyje

„4x4 Perimetre“ kone visi dalyviai yra patyrę bekelės sporto entuziastai. Mūsų komanda čia atrodo neapsiplunksnavusi, nes įveiktas bekelės varžybas būtų galima suskaičiuoti naudojant dviejų rankų pirštus - skaičiuojant visų keturių patirtį, būtų ne daugiau 10 varžybų. Kita vertus, pirmieji du nariai „4x4 Perimetrą“ kartą jau įveikė, tad žiupsnelį tokio maratono patirties turi. Ir žino, jog į maratoną verta pasiimti ne tik miegmaišį, bet ir šiukšlių maišų, vieną kitą atsarginį rūbą, kirvį, pjūklą, daug baterijų ir laidų telefonams įkrauti.

Varžyboms pasirinktas automobilis – „Nissan NP300 Navara“, kuris nuo standartinio skiriasi tik padangomis. „Lietuvos komercinio automobilio 2016“ rinkimuose jis buvo išrinktas geriausiu pikapu ir yra laimėjęs ne vieną analogišką apdovanojimą kitose pasaulio valstybėse, tad juo galima pasitikėti. Juolab kad tuo pačiu automobiliu prieš porą mėnesių dalyvavome ir vienos dienos orientacinėse bekelės varžybose „4x4 Propaganda“ – tuomet pavyko pasirodyti savo klasėje užimant prizinę vietą.

„4x4 perimetro“ pirmo automobilio finišas – šeštadienį, liepos 2 dieną, 18 val., o preliminarūs rezultatai bus paskelbti dar po kelių valandų. Nuo ketvirtadienio ryto iki šeštadienio vakaro 15min portale bus publikuoti keli atnaujinimai apie varžybas – visus juos rasite paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius