-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sustabdytos „Formulės-1“ trasos Ostine statybos

Dar labiau paaštrėjus būsimųjų JAV GP lenktynių organizatorių tarpusavio nesutarimams, šią savaitę buvo sustabdytos būsimosios varžybų arenos – naujosios Ostino trasos – statybos.
Ostino trasos maketas
Ostino trasos maketas / F-1.lt nuotr.

Žiedo „Circuit of the Americas“ savininkai darbus nutraukė iki šiol nesulaukę „Full Throttle Productions“ valdomų etapo organizavimo teisių perdavimo. Abi pusės dėl susidariusios padėties kaltina viena kitą.

„Mes skyrėme didžiulius išteklius tam, kad pasiruoštume „Formulės-1“ ir „MotoGP“ čempionatų lenktynėms, tačiau iki šiol neperduotos varžybų rengimo sutartys mums kelia didelį nerimą“, – paskelbė „Circuit of the Americas“.

„Mes tikime, kad Jungtinės Valstijos yra labai svarbios „Formulės-1“ ateičiai, komandoms ir rėmėjams. Tilke taip suprojektavo trasą, kad varžybos taptų unikaliu reginiu žiūrovams ir išskirtiniu iššūkiu lenktynininkams. Mes tikimės, kad Teksasas nebus pamirštas. Vien „Formulės-1“ lenktynių bilietais yra susidomėję jau daugiau nei 100 tūkstančių gerbėjų“, – pažymėjo žiedo valdytojai.

Tuo tarpu teisę rengti lenktynes turinčios „Full Throttle Productions“ teigimu, dėl dabartinės situacijos kalti patys trasos savininkai ir statytojai, turintys tiesiogiai tartis su sporto komercijos teisių valdytojais.

„Po metų metus trukusių pastangų „Formulę-1“ atvesti į Ostiną, „Full Throttle Productions“, miesto, apylinkės ir valstijos valdžia padarė viską, ką galėjo“, – pažymėjo varžybų organizatoriai.

„Užbaigti projektą – „Circuit of the Americas“ atsakomybė. Visų labui tikimės, kad jie sugebės pasiekti susitarimą su „Formule-1“, – priduriama šių pareiškime.

Sustabdžius trasos statybas, kitų metų lapkritį suplanuotų JAV GP lenktynių likimas pakibo ant plauko. Jei nesutarimai nebus išspręsti iki gruodžio pradžios, Tarptautinė automobilių federacija (FIA) etapą gali išbraukti iš 2012 m. pirmenybių tvarkaraščio.

Primename, kad dar po metų JAV ketinama organizuoti ir antrąjį etapą šioje šalyje – varžybas Niujorko prieigose, Naujajame Džersyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius