Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švedas: norint greitai važiuot, reikia važiuot visur ir visada

Praėjusį savaitgalį pietų Estijoje įvykęs „auto24 rally Estonia“ ralis tikrai tapo svarbiausiu šios autosporto šakos įvykiu ne tik Baltijos šalių regione.
Vytautas Švedas Estijos ralyje
Vytautas Švedas Estijos ralyje / Valdo Čičinsko/fotovaldas.com nuotr.

Kadangi po dviejų savaičių Suomijoje įvyks pasaulio ralio čempionato etapas, nemaža dalis dalyvių ralį Estijoje vertino kaip puikią treniruotę. Juolab kad šio regiono trasų konfigūracija labai primena būtent suomiškas, nes dalyviams tenka važiuoti vadinamojoje trimatėje erdvėje.

Estijoje ralio kultūra  yra be galo išvystyta: už ralio pasą, kuris įgalina patekti į visus greičio ruožus, reikia sumokėti 15 eurų, jei nori patekti į serviso zoną dar 5 eurai, o jeigu perki bilietą greičio ruože – 20 eurų. Niekas iš žiūrovų neišeis už  saugumo zoną ribojančios linijos, nebent avarijos atveju reiktų „ant kojų“ pastatyti apsivertusį automobilį ar jį išstumti į trasą iš griovio.

Iš šešių startavusių Lietuvos ekipažų ralį baigė vos du: absoliučioje įskaitoje 10-ą vietą užėmė Dominykas Butvilas ir Renatas Vaitkevičius, 12-ą – Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas (abu ekipažai važiavo „Mitsubishi Lancer Evo X“).

Šiemet į „Mitsubishi Lance Evo X“ persėdęs Vytautas Švedas sakė, jog šiame ralyje nesijautė komfortiškai.

„Paskutinį kartą pietų Estijos trasose važiavau 2004 m., kuomet dalyvavau šios šalies ralio čemionate. Tad tokiose trasose, kurios tikrai primena Suomiją, be treniruočių yra sunku kažką pavyt ar aplenkt, – savo pasirodymą komentavo V. Švedas. – Trasos jau nežinomos, šimtą metų mes čia nebuvome, o svarbiausia reikėjo nelėkt ir išsaugoti automobilį „300 Lakes“ raliui. Taip, tai tikrai buvo labai gera treniruotė, naudojome koservatyvią taktiką.“

Absoliučioje įskaitoje nugalėjo pasaulio ralio čempionato dalyvis norvegas Madsas Ostbergas („Ford Fiesta RS WRC“), antras liko Estijos ralio legenda Markko Martinas („Ford Focus RS WRC03“, trečią vietą užėmė šiuo metu SWRC antroje vieoje esantis čekas Martinas Prokopas („Škoda Fabia S2000“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius