-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Tarp „Autoplius.lt Fast Lap“ lenktynių naujokų – sporte žinomi žmonės

Finaliniame šių metų „Autoplius.lt Fast Lap“ etapo azartiškose „Wolf Race“ lenktynėse prie starto stos keli „naujokai“ – kabutėse, nes kiekvienas lenktynininkas yra su labai skirtinga automobilių sporto patirtimi, o naujokai jie tik „Wolf Race“ lenktynėse. Tai – žiedo specialistas Robertas Kupčikas, ralio ekspertas Mindaugas Varža ir lenktynių inžinierius Vytautas Obolevičius.
Robertas Kupčikas
Robertas Kupčikas / „Porsche“ nuotr.

Lenktynių krikštatėvis

Robertas Kupčikas dar vadinamas „Robotu“, nes posūkius įveikinėja su neįtikėtina precizika ir nuliu jausmų. Jį taip pat galima vadinti vienu iš „Autoplius.lt Fast Lap“ krikštatėviu, nes būtent R. Kupčikas apmokė lenktynių organizatorius Giedrių Čenkų ir Kristijoną Vaičį važiuoti lenktynėsese. Jis yra asmeninis Jono Poškaus treneris ir mokė begales „Time Attack“ dalyvių perlipti savo baimes ir susikurtus barjerus.

Lenktynininkas puikiai žinomas „Volkswagen Golf Cup“ varžybų žiūrovams, nes ten demonstravo puikų tempą ir yra tapęs Lenkijos čempionu. „Wolf Race“ lenktynėse šeštadienį jis sės prie greičiausio dyzelinio BMW vairo – „330D Rimo“. Jis bandys įrodyti, kad puikiausiai pažįsta kiekvieną „Nemuno žiedo“ kvadratinį centrimetrą. Mokytojas ateina auklėti savo vaikų.

Tomo Tumalovičiaus nuotr./Vytautas Obolevičius
Tomo Tumalovičiaus nuotr./Vytautas Obolevičius

Mažylių tramdytojas

Vytautas Obolevičius tiesiog dega užsdegimu dalyvauti „Wolf Race“ važiavimuose. Jis tik paskutinę naktį prieš lenktynes atvyko į Lietuvą. V.Obolevičius greitąja tvarka pasitikrino sveikatą, susitvarkė draudimo formalumus ir ruošiasi lentynėms.

Lenktynininko pasiekimai prie technikos ne mažiau svarbūs nei trasoje. Be V. Obolevičiaus į trasą neišvažiauoja beveik nei viena „VW Motorsport“ komanda, nes jis ten vertinamas mechanikas. Nenuostabu, kad „Wolf Race“ jis važiuos su „Volkswagen Lupo“. Prieš tai turėtą tokį patį mažylį jis pardavė kitam greitam pilotui – Taurui Tunylai.

Paskutinės minutės lenktynininkas

Mindaugas Varža pirmiausiai pareiškė norą važiuoti „Rally Fast“ varžybose. Būtent ralis yra jo komforto zona. Jis geras šturmanas ir tuo pačiu geras vairuotojas, bet kaip ir dauguma ralistų – yra universalus kaip šveicariškas peiliukas sportininkas.

Ant asfalto jo secialybė yra ištvermės lenktynės. „Wolf Race“ M. Varža važiuos būtent šiai rungčiai skirtu BMW M3 bolidu. Treniruočių metu jo automobilis buvo vienas greičiausių ir spjaudėsi ugnimi. Laukia tikra titanų kova.

Svarbusis šeštadienis

Šeštadienį „Autoplius.lt Fast Lap“ lenktynėse be azartiškųjų „Wolf Race“ lenktynių, kurioms jau užsiregistravo daugiau nei 60 sportininkų, taip pat vyks „Time Attack“ varžybos su šimtu dalyvių, o sutemus vyks „Naktinės šėryklos“ važiavimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius