Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Technorama-Wellman“ komandos atstovai: 1000 km lenktynės pavyko labai gerai

Jau legendiniu, penktose 1000 km varžybose dalyvavusiu „Honda Civic Type-R“ važiavusi, „Technorama-Wellman“ komanda šiemet lenktynėse užėmė 1-ą vietą savo klasėje ir 4-ą vietą bendroje įskaitoje. Po lenktynių komandos vadovas Linas Nemura, lenktyninkas Martynas Samuitis ir inžinierius-mechanikas Andrius Daunoras pasidalino savo įspūdžiais apie lenktynių metu kamavusias technines problemas, 3-ą vietą kainavusį netikėtą nuslydimą iš trasos, bei ateities perspektyvas.
„1000 km lenktynės“ prasidėjus lietui
1000 km lenktynės prasidėjus lietui / Pauliaus Sviklo/GAZAS.LT nuotr.

Nuslydimas nuo kelio kainavo trečią vietą bendroje įskaitoje

„Martynas nuslydo nuo kelio trečiame rate po padangų pakeitimo, taigi padangos jau buvo pakankamai sušilusios ir to kaltinti nebūtų galima. Mašina paslydo netikėtai – panašu, kad trajektorijoje buvo nedidelė tepalo ar aušinimo skysčio bala“, – svarstė komandos vadovas Linas Nemura.

„Vertinant, kas galėjo atsitikti, manau, kad mes labai lengvai atsipirkome. Iš kitos pusės – vis tiek nenuvylėme nei žiūrovų, nei rėmėjų – padarėme jiems tikrą šou“, – po lenktynių juokavo Martynas Samuitis.

Algirdo Venskaus nuotr./Technorama-Wellman komanda
Algirdo Venskaus nuotr./„Technorama-Wellman“ komanda

Lenktynių metu kamavo netikėtos problemos

„Su tiek bėdų, kiek mes turėjome, lenktynės pavyko labai gerai. Lenktynių metu turėjome netikėtų problemų – pirma baterijas nustojo krauti generatorius, vėliau pradėjo kaisti tepalas. Tokios problemos nematomos iš šono, netgi vairuotojai kartais nežino apie jas – nenorime jų varginti savo bėdomis. Mes jas panaikiname, o vairuotojams atrodo, kad jos išsisprendžia pačios“, – juokėsi „Martin Sport“ inžinierius-mechanikas Andrius Daunoras. 

Tikslas pasiektas

„Mūsų automobilis nėra nei pats galingiausias, nei greičiausias – rezultato mes siekiame stabilumu ir patikimumu. Mūsų tikslas buvo patekti į TOP6, todėl ketvirtą vietą bendroje įskaitoje vertiname labai teigiamai. Jei prieš lenktynes kas nors pasiūlytų ketvirtą vietą, būtume ėmę nesvarstydami“, – dėstė Linas Nemura.

„Ketvirtoji vieta bendroje įskaitoje ir pirma savo klasėje – labai nemažas pasiekimas. Apskritai turėjome važiuot A2000 klasėje, bet dėl dalyvių trūkumo buvome prijungti prie A3000 klasės su žymiai galingesniais varžovais“, – sakė Andrius Daunoras.

Algirdo Venskaus nuotr./Technorama-Wellman komanda
Algirdo Venskaus nuotr./„Technorama-Wellman“ komanda

„Šiandien viską darėme iš visos širdies. Negaila, kad pralošėme trečią vietą – visgi pralaimėjome kolegoms, kuriems patys gaminome automobilį – tad džiaugiamės už juos. Tiesiog pritrūko sėkmės ir daugiau nei tikėjomės neplanuotai stojome dėl nuo pirmos valandos atsiradusių nedidelių problemų“, – apibendrino Martynas Samuitis. 

„Honda Civic Type-R“ dar sugrįš

„Apetitas kyla bevalgant. Kiekvienąkart turime įrodyti, kad 2011 m. laimėta pirma vieta nebuvo atsitiktinumas. Šiemet patvirtinome, kad esame verti geriausiųjų trejetuko, dirbsime žiemą ir kitąmet stengsimės įrodyti, kad esame verti dar daugiau“, – kalbėjo Linas Nemūra

„Ir toliau užsiimsime mūsų „Honda Civic Type-R“ tobulinimu – dar yra vietų, kurias galima pagerinti. Su šiuo automobiliu galima pasiekti įspūdingų rezultatų – grįšime kitais metais ir bandysime pakartoti didžiausią mūsų pasiekimą – pergalę lenktynėse“, – planus dėstė Martynas Samuitis.

VIDEO: 1000 km lenktynės „Technorama-Wellman“ komandos akimis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius