Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisėjai po lenktynių diskvalifikavo „Sauber“ komandą

Po Australijos Didžiojo Prizo lenktynių teisėjai paskelbė, kad diskvalifikuoja du „Sauber“ lenktynininkus už technikos reglamento pažeidimus. Lenktynių rezultatai peržiūrėti – Felipe Massa pakilo dviem pozicijomis, „Force India“ pateko į prizinį dešimtuką.
„Sauber“ bolidas
„Sauber“ bolidas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Diskvalifikacijos priežastis – galinio sparno viršutinio elemento konstrukcijos neatitikimas reglamentui. Po lenktynių FIA tarnyba konstatavo, kad abiejų bolidų konstrukcijos pažeidė 3.10.1 ir 3.10.2 technikos reglamento punktus. Teisėjai eliminavo ir „Sauber“ pelnytus taškus, ir pozicijas.

Papildyta 18 val. „Sauber“ komandos atstovai praneša, kad komanda šį teisėjų sprendimą skųs. Pasak jų, galinio sparno elementai, neatitikę reglamento, jokiais būdais nesusiję su bolido greičiu.

„Šis sprendimas (komandą diskvalifikuoti iš Australijos GP lenktyvių, – red. past.) mums yra labai netikėtas. Esame nustebę ir nusivylę. Elementas apie kurį kalbama, nėra pagrindinis ir iš esmės įtakos neturi“, – susiklosčiusią situaciją komentuoja „Sauber“ technikos vadovas Jamesas Kayus.

Jei komanda šį teisėjų sprendimą apskųs, jis bus nagrinėjamas tik kito FIA posėdžio metu, maždaug už dviejų savaičių. Tuomet ir išaiškės, ar komandai bus sugrąžinti atimti taškai pilotų ir konstruktorių įskaitose.

Atnaujintą Australijos GP finišo rikiuotę rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius