Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Teisingas“ „Fast Lap“ naujokas – Naglis Višinskis

Pakalbėję pasitarę, mes ėmėme ir išsirinkome šio sezono „Fast Lap“ naujoką. Tai – 20-etis vilnietis Naglis Višinskis: jaunas, perspektyvus vaikinas, kuris dienas leidžia stropiai mokydamasis aukštojoje mokykloje ir aktyviai sportuodamas, o savaitgaliais džiaugiasi gyvenimu triukšmingoje miesto diskotekoje ar jaukiame gamtos kampelyje su draugų kompanija. Tikras krepšinio šalies vaikas, šiemet atradęs ir kitą, azartišką ir ekstremalių pojūčių nestokojantį – automobilių sportą.
Naglio Višinskio „Honda Integra“
Naglio Višinskio „Honda Integra“ / Asmeninio archyvo nuotr.

Naglis Višinskis yra Vilniaus Gedimino technikos universiteto transporto inžinerijos trečiakursis. Nuo pat mažų dienų jis aktyviai žaidė krepšinį. Iki 11-os klasės atstovavo krepšinio mokyklos komandai, o vėliau išvažiavo žaisti krepšinio į svajonių šalį Ameriką, kur ir baigė vidurinę.

Asmeninio archyvo nuotr./Naglio Višinskio „Honda Integra“
Asmeninio archyvo nuotr./Naglio Višinskio „Honda Integra“

Vis dėlto studijuoti jis grįžo į gimtinę, kur pirmaisiais metais universitete dar žaidė krepšinį, atstovaudamas VGTU krepšinio rinktinei. Bet galiausiai pasiliko šį sportą tik kaip pramogą savaitgaliams su draugais. Naglis nuo pat mažens aktyviai važinėjo dviračiu, o praėjusiais metais išbandęs jėgas kaip „Velo“ maratono dalyvis, džiaugėsi, kad, kaip mėgėjas, pasirodė visai neblogai.

Jaunasis aktyvistas prieš metus mėgino ir buriavimo su sportine vienviete jachta malonumą, tačiau entuziazmą greitai nuslopino jachtklubo treneris, išvadinęs krepšinio žaidėją peraugusiu ir pareiškęs, kad šiam nieko neišeis. Vis dėlto šiemet Naglis rado savo vietą vandenyje – ėmė aktyviai plaukioti su burlente ir ketina tęsti šį užsiėmimą ir kitą vasarą.

Nors didžiąją Naglio laisvalaikio dalį pasiglemžia sportas, jis neliko abejingas ir technikai: „Kai buvau antrokas įsigijau pirmąją transporto priemonę – mopedą. Nuo jo ir prasidėjo pažintis su technika. Mašinų buvo ne viena, tačiau įdomiausias išskirčiau dvi. Būdamas 15 metų nusipirkau pirmą savo automobilį „VW Golf MK1 Cabrio”. Dar dabar jį turiu. Užsikrėčiau pirmos kartos „Golfais” ir baigęs mokyklą nusipirkau dar vieną pirmuką. Visą vasarą savo jėgomis nuo nulio bandžiau prikelti automobilį. Buvo labai įdomu. Gavau daug patirties. Džiaugiuosi, kad atėjus metui jį parduoti, atsirado toks pats entuziastas kaip aš, kuris ir nusipirko šį automobilį.”

Asmeninio archyvo nuotr./Naglio Višinskio „Honda Integra“
Asmeninio archyvo nuotr./Naglio Višinskio „Honda Integra“

Prieš metus Naglis įsigijo baltą „Honda Integra Type-R“, su kuria ir dalyvauja „Fast Lap“. Ilgai važinėjęs į šį renginį tik pažiūrėti ir palaikyti vaikystės draugo, nuolatinio „Fast Lap“ dalyvio Vytenio Gulbino, šiemet neapsikentęs ir pats išvažiavo į didįjį ratą. Nuo vaikystės svajojęs išmėginti autosportą, Naglis džiaugiasi, pagaliau galėjęs įgyvendinti svajonę. Su savo balta „Honda“ jis nepraleido nė vieno šių metų etapo, o šeštadienį važiuos ir ketvirtajame šių metų „Fast Lap“ etape.

Naglis neturi ypatingų sąlygų pasitreniruoti prieš etapus, todėl kiekvienas išvažiavimas į trasą yra ne tik varžybos, bet ir treniruotė. „Važiuoju vadovaudamasis intuicija. Kartais gaunu patarimų iš Vytenio Gulbino. Kiekvieno etapo metu labai daug išmokstu iš kitų vairuotojų. Važiuodamas su greitesniais turiu progų pasižiūrėti, kaip kas įveikia posūkius ir pabandyti savo jėgas jų tempais.“ Nors debiutuodamas „Fast Lap“ Naglis ir nesudrebino renginio užlipdamas ant nugalėtojų pakylos, tačiau jo rezultatai pralenkė ne tik kitus naujokus, bet ir kai kuriuos varžybų senbuvius.

Iš pradžių norėjęs tik  išbandyti autosportą, dabar Naglis nori kuo geresnių rezultatų trasoje. Apetitas, kaip ir visuose sportuose, kyla bevalgant. Tačiau Naglis nepervertina savo galimybių ir gyvena nuosaikiais norais: prisijaukinti savąją „Honda Integra Type-R“ ir išmokti ją visą išnaudoti trasoje, pagerinti savo trasos įveikimo laiką, išbandyti Latvijos „Bikernieki Auto“ trasą, bet svarbiausia, esant galimybei, dalyvauti visuose įmanomuose „Fast Lap“ etapuose.

Asmeninio archyvo nuotr./Naglio Višinskio „Honda Integra“
Asmeninio archyvo nuotr./Naglio Višinskio „Honda Integra“

O paklaustas apie ateities svajones, atsako: „Manau, sveika turėti svajonių ir norėti kuo daugiau. Ateityje, mielai išbandyčiau ralį. Bet atsiradus lėšų, pirmiausiai ruoščiau automobilį žiedinėms varžyboms. Kitais metais norėčiau automobilį pasiruošti „Fast Lap Race”. Ir kai mano trasos įveikimo laikas bus pakankamai geras, pabandyti dalyvauti šiose lenktynėse.”

„Turiu gerų draugų, kurie atvažiuoja mane palaikyti į visus etapus. Ir net padeda surasti rėmėjų. Jų palaikymas skatina mane siekti geresnių rezultatų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius