Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tomas Sveikauskas – greičiausias Lietuvos tralo vairuotojas ir jo dvi „Supros“

Tomas Sveikauskas turi du „Toyota Supra“ automobilius ir yra vienas „Autoplius.lt Fast Lap“ 2016 metų sezono lyderių. Jis pasakoja, kad lenktynės tėra smagus hobis, o laiką labiausiai mėgsta leisti su šeima. Istorija būtų eilinė, kuklaus žmogaus gyvenimas. Bet jūs nematėt jo lenktynių trasoje prie žalio bolido vairo.
Tomas Sveikauskas
Tomas Sveikauskas / Asmeninio archyvo nuotr,

Lenktynių ir kuklumo čempionas

Šį lenktynininką visi geriausiai pažįsta iš jo „Toyota Supra“ automobilio. Atrodytų, kad jis yra užkietėjęs šio filmo „Fast and Furious“ fanas, o jo kraujas turi oktaninį skaičių. Vis dėlto T.Sveikauskas pasakoja, kad niekada nesidomėjo lenktynėmis ir „Autoplius.lt Fast Lap“ atsidūrė dėka senučiuko „Volkswagen“.

„Niekada nelaikiau savęs lenktynininku ir tokiu nesijaučiau, bet palenktyniauti tikrai mėgstu. Kartą atvažiavau į „Time Attack“ su „Volkswagen Corrado“ ir taip užsikabinau. Aišku, buvo baisu be lankų, todėl nusipirkau „Suprą“, susimontavau lankus ir taip atsidūriau „Autoplius.lt Fast Lap“, – kukliai savo istoriją pasakoja šio sezono „Bombų“ arba R3000+ klasės lyderis.

Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./Tomo Sveikausko „Toyota Supra“
Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./Tomo Sveikausko „Toyota Supra“

Tiesa, istorija, kaip „Supra“ tapo lenktyniniu automobiliu, veikiau atskleidžia lenktynininko geranorišką būda nei azartišką važiavimą. T.Sveikauskas pasakoja, kad pirmąkart pamatęs šią legendą negalėjo jos užmiršti ir skelbimuose pamatęs visiškai sumaitotą modelį, nusprendė jį paversti lenktynių feniksu.

„Nusipirkau visiškai sudaužytą „Suprą“, bet buvo sveiki visi agregatai. Tada įsigijau sveiką kėbulą ir į jį sudėjau viską. Su nemodifikuotu varikliu išvažiavau į trasą ir taip galutinai pradėjau savo, kaip jūs vadinat, lenktynininko karjerą. Tada norėjosi daugiau galios, sumontavau didesnę turbiną ir galia padidėjo iki 400 AG. Po kelių metų atsirado vėl kita turbina, purkštukai, valdymo kompiuteris, o su jais dar 100 AG. Daugiau galios dėti nebenoriu, nes dabar reikia mesti automobilio svorį“, – pasakojo apie svorį lenktynininkas. Po lenktynių kartu su „Supra“ jis sveria pusantros tonos.

Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./Tomo Sveikausko „Toyota Supra“
Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./Tomo Sveikausko „Toyota Supra“

Prioritetas šeimai

T.Sveikauskas pasakoja, kad „Supros“ kėbulas nėra pats tinkamiausias lenktynėms, tačiau nenorėjo 2JZ variklio dėti į BMW ar „Mazda“, nes šis automobilis traukia akį. Nenuostabu, nes lenktynininkas turi kasdienai skirtą oranžinės spalvos „Suprą“. Akivaizdu, kad lenktynes laimi ne lengvo automobilio pagalba. Čia pašnekovas vėl nustebina, nes pasakoja, kad beveik nesitreniruoja.

„Dirbu tralo vairuotoju, todėl galima sakyti, kad mano darbas neturi grafiko ir dirbu beveik visada. Taigi treniruojuos tik prieš pat lenktynes arba per jas. Visą kitą laiką atiduodu šeimai. Kai nėra iškvietimų, nuolat randu bendros veiklos su vaikais“, – pasakoja lenktynininkas, į pokalbį atvažiavęs su „Supra“ ir sūnumi.

Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./Tomo Sveikausko „Toyota Supra“
Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./Tomo Sveikausko „Toyota Supra“

Besikalbant T.Sveikauskas visgi pripažįsta, kad „Autoplius.lt Fast Lap“ yra jo hobis ir geras laiko praleidimas. Darbas važinėjant su tralu taip pat turi savo romantikos, nes čia nėra vienodų dienų.

„Su tralu važinėti įdomu, nes kiekvieną kartą važiuoji į skirtingą situaciją, avariją ir kiekvienas pervežimas išeina vis kitoks. Kažkas miške su panele užklimpo, kažkas į griovį įvažiavo. Gera padėti, o kai dar iš to išeina uždirbti – išvis smagu“, – apie paprastus džiaugsmus pasakoja greičiausias Lietuvoje tralo vairuotojas (neoficialiais „Autoplius.lt Fast Lap“ duomenimis).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius