Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 19 /22:10

Dvi tragiškos avarijos savaitgalio „Saulės ralyje“, vienoje jų partrenktas vaikas atsidūrė reanimacijoje

Savaitgalį Šiaulių apylinkėse vykstantis „Saulės ralis 2011“ paženklintas tragiškais incidentais. Ralio metu įvyko dvi avarijos. Vienoje iš jų iš trasos išslydęs lenktyninis automobilis partrenkė vaiką, šis atsidūrė ligoninės reanimacijoje.
„Saulės ralio“ avarijos
„Honda Civic“ po avarijos. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Avarija, kurioje sužalotas vaikas

Ypač ilgame, net 26 km ilgio, greičio ruože visi greičiausi lenktynininkai pravažiavo be klaidų. Tuomet į trasą išvažiavo vadinamosios B lygos lenktynininkai. Deja, 66 numeriu pažymėtas Mariaus Račkausko ir Mariaus Jakubonio ekipažas viename posūkyje nesuvaldė automobilio ir, išvertęs tvorą, rėžėsi į žiūrovus.

„Gal tai ir mūsų klaida, po ilgos tiesiosios buvo tramplinas. Po tramplino – posūkis. Nusileidę po tramplino nesugebėjome „paimti“ posūkio. Vos ne dviem ratais įlėkėme, tačiau neišsilaikėme. Išvertėme tvorą ir tik spėjome pamatyti, kad žiūrovai bėga. Matėme, kad vienas vaikas lyg sustingo prieš mus...“ – pasakojo paskutinę akimirką šio ekipažo šturmanu tapęs Marius Jakubonis.

Pasak įvykio liudininkų, vaikas lenktynių pažiūrėti atėjo su seneliu. Jie abu – netoliese esančio Daugėliškių kaimo gyventojai. Pamatęs jau ne trasa atskriejantį lenktyninį automobilį, apie 60 metų vyriškis šoko į šoną ir susidūrimo išvengė. Tuo tarpu vaikas ištiktas šoko stovėjo kaip įsmeigtas.

Lenktynininkai pasakojo, kad iškart po susidūrimo vaikas buvo be sąmonės. Tačiau po kiek laiko jis atsigavo. Atvykęs greitosios pagalbos automobilis jį išgabeno į Kelmės ligoninės reanimaciją. Po medikų apžiūros vaikas nugabentas į Šiaulių ligoninę. Kaip teigia „Saulės“ ralio atstovas spaudai Saulenis Pociūnas, vaikas šiuo metu yra sudėtingos, tačiau stabilios, būklės.

Atnaujinta 17:09:  Šiaulių ligoninėje medikams apžiūrėjus avarijoje nukentėjusį vaiką, nustatyta, kad rimtesnių sužalojimų pavyko išvengti. Vaikas atsipirko nubrozdinimais ir šoku. Tikėtina, kad vaikas ligoninėje praleis naktį.

Reikia pridurti, kad žiūrovai stebėti raliui pasirinko pačią pavojingiausią, išorinėje posūkio dalyje esančią, zoną.

Avarija, kurioje sužalotas vairuotojas

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Avarijos vietoje
Avarijos vietoje

Kiek anksčiau tame pačiame kelyje, vos už kelių kilometrų, avariją patyrė ir Giedriaus Kriptavičiaus ekipažas. G.Kriptavičius patyrė galvos traumą ir buvo išgabentas į Šiaulių ligoninę. Laukiama žinių, ar jo sužalojimai rimti.

Atnaujinta 17:09: Pasak ralio atstovo spaudai S.Pociūno, vairuotojui ligoninės medikai labai rimtų sužalojimų nenustatė. Tikėtina, kad jis atsipirks stipriu sumušimu ir smegenų sutrenkimu.

 

VIDEO: GAZAS.LT: Kelios sekundės po Giedriaus Kriptavičiaus avarijos

VIDEO: 15min.lt: Saulės ralyje avariją patyrė Giedriaus Kriptavičiaus ekipažas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius