Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Švedas dalijo patarimus apie lenktyniavimo specifiką Lietuvoje R.Kubicai

„Juta Racing“ komandos ekipažas Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas kaip ir kiti lenktyninkai vakar dalyvavo susipažinime su Druskininkų apylinkių trasomis, kur penktadienį važiuos Pasaulio ralio čempionato etape. Lietuvoje vyks du greičio ruožai, kuriuos sportininkai pravažiuos po du kartus. Šios aplylinkės yra pažįstamos V. Švedui, nes jis prieš metus važiavo Druskininkų ralyje. Pasak sportininko, vakar dienos greičių ruožų surašyme permainingos oro sąlygos trasą padarė ypač sunkia.
Vytautas Švedas ir Robertas Kubica
Vytautas Švedas ir Robertas Kubica / Asmeninio archyvo nuotr.

„Kai pirmą kartą susirašinėjant važiavom Kapčiamiesčio greičio ruožą, oras buvo geras ir kelio danga ganėtinai nebloga. Tačiau praėjus gerai valandai, važiuojant čia antrą kartą kai kurie kelio ruožai buvo sunkiai atpažįstami – kelias vietomis plaukė, o jau per susirašinėjimą išmuštos provėžos kelia nerimą, kad važiuoti čia koviniu režimu nebus paprasta“, – pasakojo V.Švedas, kuris yra dukart laimėjęs Druskininkų ralį.

Nežinau, kaip šis kelias du kartus atlaikys septyniasdešimt ekipažų lenktynes

„Nežinau, kaip šis kelias du kartus atlaikys septyniasdešimt ekipažų lenktynes“, – Vytautui antrino jo šturmanas Žilvinas Sakalauskas.

Dar sudėtingesnė situacija lenktynių dalyvių laukia Margionių greičio ruože, kurio didžioji dalis driekiasi miškinga vietove, o kelio danga – suplūktas smėlis.

„Pakėlėm savo automobilio kėbulą kuo įmanoma aukščiau. Tikiuosi, antrą kartą čia važiuodami neužklimpsime“, – juokavo „Juta Racing“ lenktynininkas V. Švedas.

Prie Margionių greičio ruožo starto lietuviai susitiko su Lenkijos žvaigžde, buvusiu „Formulės 1“ lenktynininku Robertu Kubica.

„Su Robertu jau daug metų pažįstami, esame susitikę ne vienose varžybose“, – pasakojo V. Švedas.

Lenkijos ralio lenktyninkas paprašė lietuvio parodyti Druskininkų ralio iš automobilio vidaus filmuotą medžiagą, nes dalis greičio ruožų atkarpų sutampa ir Pasaulio čempionato etape. Vytautas sutiko pasidalinti šiais vaizdais ir parodė filmuotą medžiagą savo telefone.

„Vos atėmiau iš Roberto telefoną, kad galėčiau padaryti šią nuotrauką“ , – juokavo V. Švedas.

Vos atėmiau iš Roberto telefoną, kad galėčiau padaryti šią nuotrauką

Tiems, kas nori pamatyti lenktynininkus be šalmų ir išlipusius iš automobilių, „Juta Racing“ komandos lenktynininkas siūlo važiuoti stebėti serviso zonos. Trumpas, vos 15 minučių truksiantis servisas bus įdomus, nes daugumai lenktynininkų teks ir patiems prisidėti prie automobilio remonto. Automobilį aptarnauti bus leidžiama tik keturiems mechanikams, kuriems padėti galės ir sportininkai. 

Pravažiavus tokius sudėtingus ir sunkiai išvažiuojamus greičio ruožus, darbo turės daugelis. Įdomu ir tai, kad lenktynininkai galės panaudoti tik tas detales, kurias turės atsivežę kartu su savimi. Jokių kitokių detalių iš kitur naudoti nebus galima. Tai stebės lenktynių teisėjai.

Serviso zoną rasti labai paprasta – Druskininkuose šalia naujo tilto per Nemuną – tiesiai priešais vandens parką esančioje stovėjimo aikštelėje. Pirmas automobilis servise penktadienį pasirodys 14:40 Lietuvos laiku. 

Tuo tarpu šiandien Pasaulio čempionate etape dalyvaujantys ralio lenktynininkai nuo ankstyvaus ryto iki vakaro dalyvauja Lenkijos greičio ruožų surašyme. Pasaulio ralio etapas startuoja ketvirtadienį Mikolaikose, o penktadienį keliauja į Druskininkus. Lenktynininkams, tarp kurių važiuoja ir trys Lietuvos ekipažai,  teks įveikti 24 greičio ruožus. 

VIDEO: Vytautas Švedas: kur stebėti WRC ralį?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius