Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaidotas ir Žygimantas Žalos – „Rally Classic“ varžybų nugalėtojai

Šeštadienį Druskininkų apylinkėse tęsiasi paskutinis Lietuvos ralio čempionato etapas. Po pirmosios dienos lyderių poziciją užsitikrinę broliai Vaidotas ir Žygimantas Žalos šios vietos iš rankų lengvai paleisti nežada. Duetas ir toliau pirmauja.
Vaidotas ir Žygimantas Žalos
Vaidotas ir Žygimantas Žalos / Komandos nuotr.
VIDEO: Druskininkai „Rally Classic“ 2015 - GR10 Randamonys

Šeštame greičio ruože brolių tandemas ir toliau išlaikė lyderystę. Jie 10 sek. aplenkė Vytautą Švedą ir 13 sek. Janį Vorobjovą. Šiame greičio ruože tik septintą rezultatą parodė Deividas Jocius, tačiau tai neišstūmė jo iš antrosios vietos žvelgiant į situaciją po šešių greičio ruožų.

Septintasis greičio ruožas buvo ne toks sėkmingas V.Žalai, kuris finišavo trečias. Tačiau jo turima persvara situacijos bendroje įskaitoje nepakeitė. Antrąjį laiką užfiksavo Benediktas Vanagas. Geriausią rezultatą šį kartą pademonstravo Vytautas Švedas.

VIDEO: Druskininkai „Rally Classic“ 2015 - GR7 Leipalingis

Aštuntame GR į lyderių trejetuką pasibeldė ir Giedrius Notkus, kuris parodė trečią laiką, tačiau bendroje įskaitoje jo lyderių trejete nematyti. Antras rezultatas šiame ruože priklausė V.Švedui, o greičiausias ir vėl buvo V.Žala.

Po aštuonių GR lyderių rikiuotėje atsirado šiokių tokių rokiruočių. Nors lyderiais ir toliau išliko Žalos, tačiau antroje vietoje įsitvirtino V.Švedas. Tuo metu iki tol ilgą laiką antru buvęs D.Jocius smuktelėjo į ketvirtą vietą, praleisdamas į priekį J.Vorobjovą. Tiesa, abiejų ekipažų atsilikimas nuo lyderio buvo identiškai vienodas - 1 min. 26,7 sek.

VIDEO: Druskininkai „Rally Classic“ 2015 - GR9 Leipalingis

Devintame greičio ruože didelę persvarą turintis V.Žala važiavo kiek atsargiau, tad jį aplenkė V.Švedas. Trečias rezultatas šiame GR priklausė G.Notkui. Šio greičio ruožo nebaigė ir iš varžybų pasitraukė iki tol į prizininkus pretendavęs latvių J.Vorobjovo ir A.Malnieko duetas. Išlūžo priekinis jų „Evo“ ratas.

Po devynių greičio ruožų lyderiais ir toliau išlieka Žalų tandemas. Jis V.Švedą lenkia jau daugiau nei 1 min. 7 sek. Į trečią vietą vėl sugrįžo D.Jocius, kuris ketvirtoje vietoje esantį B.Vanagą lenkia daugiau nei 17 sek.

16 val. buvo duotas startas paskutiniam greičio ruožui. Po jo paaiškėjo, kad „Rally Classic“ varžybas laimėjo broliai Vaidotas ir Žygimantas Žalos.

Nors brolių turima persvara jiems leido važiuoti lėčiau ir nerizikuoti, tačiau ekipažas laimėjo ir paskutinį greičio ruožą. Jame duetas aplenkė G.Notkų ir R.Čapkauską, atidūrusius kiek žemiau.

Paskutinį GR įveikę Žalos užsitikrino pergalę ralyje. Pirmąją vietą jie iškovojo nuo artimiausio persekiotojo V.Švedo ir Ž.Sakalausko atitrūkę 1 min. 31 sek. Treti šį kartą - D.Jocius su D.Zvicevičiumi.

Tačiau Žaloms pergalės neužteko, kad jie taptų šių metų čempionais. Šį titulą užsitikrino stabiliai važiavęs ir antrą vietą laimėjęs V.Švedas su Ž.Sakalausku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius