Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaidotas Žala: kvalifikacinis greičio ruožas primena ralio kroso trasą

Šeštadienį „Abu Dhabi Desert Challenge“ dalyviai buvo pakviesti į susirinkimą. Prieš prasidedant varžyboms organizatoriai komandas supažindino su galiojančia tvarka. Iš karto po to buvo galima apžiūrėti ir įvertinti kvalifikacinį greičio ruožą.
Kvalifikacinis greičio ruožas
Kvalifikacinis greičio ruožas / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Dalyvių susirinkimo metu organizatoriai trumpai priminė pagrindines taisykles bei reglamentą. „Abu Dhabi Desert Challenge“ lenktynių metu dalyviai turės įveikti 2006-is kilometrus. Iš jų 1301-as kilometras drieksis greičio ruožais. Jų numatyta 5. Dar 715 kilometrų teks įveikti važiuojant keliais.

Po kvalifikacijos lenktynininkai kelsis į „Qasr al Sarab“ bivuaką dykumoje ir ten praleis keturias naktis. Varžybų finišas bus surengtas „Yas Marina“ F-1 trasos prieigose.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Kvalifikacinis greičio ruožas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Kvalifikacinis greičio ruožas

Po susirinkimo komandos nedelsiant patraukė kvalifikacinio greičio ruožo link. Ten pat nuvyko ir lietuviai. „TAEM Group“ ekipos atstovai Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas čia užsirašė greičio ruožo stenogramą.

„Smėlis gana kietas, tačiau automobiliai greit jį praraus. Dykuma tai irgi galima vadinti, nors ir nėra kopų. Posūkiuose turbūt bus „išmalta“ danga. Trasos ilgis apie tris kilometrus. Tai prologas. Tam, kad išsirikiuotume. Šiemet 10 geriausių kvalifikacijos lenktynininkų gali rinktis starto pozicija. Mes, aišku, dėl šio pasirinkimo nesivaržome. Mūsų tikslas – pravažiuoti, pajausti mašiną ir tiesiog įsivažiuoti. Manau, kad iškovoti 20-ą  starto poziciją būtų visai neblogai“, – tvirtino Saulius Jurgelėnas.

VIDEO: Dalyvių susirinkimas ir pasiruošimas kvalifikaciniam greičio ruožui

Prieš varžybas organizatoriai atliko vieną nemažą pakeitimą. Nors buvo planuota, kad pirmiausia kvalifikacijoje pasirodys lėčiausi dalyviai, tačiau susirinkime pranešta apie atvirkščią tvarką.

„Trasa man primena ralį krosą. Danga kieta. Su ralio automobiliu čia būtų džiaugsmas. Mes startuosime trisdešimti, tuomet važiuoti jau bus minkščiau. Tai tipinė ralio kroso trasa. Nerizikuosime, stenogramoje užsirašėme šauktukų. Yra viena ilga tiesioji, gal pusės kilometro ilgio, jos pabaiga gana pavojinga“, – po stenogramos sudarymo pasakojo Vaidotas Žala.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius