Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaidotas Žala prieš žiemos ralį: „Šokas. Reikia daug padirbti šią savaitę“

Sausio 19 dieną parskridęs iš Dakaro ralio maratono, kur didelis iššūkis buvo 40 laipsnių siekiantis karštis, Vaidotas Žala iškart pradėjo ruoštis visiškai priešingam potyriui: „Halls Winter Rally“ Utenoje.
Vaidotas Žala
Vaidotas Žala / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Paklausėme V.Žalos apie pasiruošimą lenktynėms bei prognozes artėjančiam raliui.

– Vaidotai, kaip pasiruošėte šių metų sezonui?

– Naujovių nėra, viskas tas pats. Ruošiamės intensyviai – šiandien (ketvirtadienį) testai, šeštadienį naktiniai testai, tada važiuojam į Estiją pas Egoną Kaurą stenogramą susidėlioti.

Šiandien pravažiavęs kelis kilometrus matau, kad krūva reikalų laukia. Galva, akys, rankos nesupranta, kas vyksta, žiaurus šokas. Reikia kilometrų, priprasim, bet reikia daug padirbti šią savaitę.

– „Halls Winter Rally“ šiemet, panašu, bus ant sniego, o ne žvyro, kaip pastaruosius porą metų. Kuri danga palankesnė pačiam?

– Gal žvyras palankus tuo, kad labai geras sukibimas vėžėse. Jeigu moki ten išsilaikyti, gali daug išlošti. Jeigu sniegas ar ledas, tai labai priklauso, koks jis yra. Jeigu storas ledas ar supluktas sniegas, tai gali važiuoti plačiai, greitai, tuo tarpu jeigu šlapias sniegas ir jo yra nedaug, kaip pernai, tai yra pati sudėtingiausia danga. Ja mažiau malonumo lėkti.

– Kokia žiemos ralio specifika, kokie laukia iššūkiai, lyginant su vasara?

– Žiemą, jeigu yra danga tolygi, labai smagu važiuoti – tolygesnis sukibimas nuo krašto iki krašto. Gali smagintis ir žiūrovus džiuginti. Jeigu provėžuota ir šonuose yra šlapdriba, tada atvirkščiai – šonuose labai prastas sukibimas. Toks važiavimas man neimponuoja, jis reikalauja precizikos, susikaupimo, nekvepia pramogom.

Ant žvyro važiavimo stilius tolygesnis, o žiemą jis labai priklauso nuo oro sąlygų.

– Kokie ekipažo tikslai šiame ralyje?

– Nepasišiukšlinti. Jeigu į trejetuką pataikysim, tai būsim labai laimingi.

– Kokį prognozuotum greičiausiųjų trejetuką?

– Martynas Samsonas labai rimtą aparatą pasigamino. Jeigu susireguliuos tinkamai ir nuvažiuos iki finišo, bus rimtas konkurentas. Mes ten irgi norėtume būti.

Manau, Janis Vorobjovas turi nemenkų šansų – ant slidaus paviršiaus jis gerai jaučiasi. Vytautas Švedas, Deividas Jocius gerai jaučiasi ant tokios neaiškios dangos.

Pas mus tuo ir žavus tas dešimtukas greičiausių, kad visi gali iššokti. „Halls Winter Rally“ tuo ir įdomus, kad nieko negali nurašyti – visko čia gali nutikti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius