-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaidotas Žala startuos Norvegijos ralio čempionato etape

Vos spėjęs sugrįžti iš permainingo Abu Dabio dykumų maratono, komandos „TRYGG Racing“ lenktynininkas Vaidotas Žala vėl kelia sparnus – lietuvis ketina startuoti Norvegijos ralio čempionato etape Kristiansande. Sportininkui talkins gerai pažįstamas šturmanas – brolis Žygimantas Žala, ekipažas startuos atnaujintu „Subaru Impreza“ bolidu.
Vaidotas Žala
Vaidotas Žala / Aido Bubino nuotr.

V.Žala pasakojo, kad startą užsienyje planavo ilgiau nei pusmetį, tam tikslui radikaliai atnaujino automobilį.

„Su vilniečių „EAMV Motorsport“ pagalba atlikome daug namų darbų. Surinktas visiškai naujas variklis, atnaujinta greičių dėžė, reduktorius, pakabos elementai“, – sakė V.Žala.

Po sekmadienį Zarasuose vykusių testų, sportininkas liko patenkintas automobilio patobulinimais ir išreiškė viltį, kad investicijos į techniką duos grąžą sportinių rezultatų suvestinėje. Lenktynininkas neslėpė, kad mintis sudalyvauti ralyje Norvegijoje kilo neatsitiktinai.

Aido Bubino nuotr./Vaidotas Žala
Aido Bubino nuotr./Vaidotas Žala

„Jau antrus metus bendradarbiaujame su Norvegijos ratų grandinių gamintoju „Trygg“. Norvegų kvietimu ir nusprendėme iškeisti pavasarinį Talsio ralį į pasirodymą Skandinavijoje“, – pasakojo lenktynininkas.

Šioms varžyboms V.Žala į šturmano kėdę vėl įkalbino grįžti brolį Žygimantą Žalą, su kuriuo lenktyniavo Lietuvos ralio čempionate prieš dvejus metus.

V.Žala vos prieš tris savaites grįžo iš itin permainingų varžybų Abu Dabyje. Dykumų maratonuose kartu su patyrusiu šturmanu Sauliumi Jurgelėnu startavęs sportininkas gavo šaltą dušą – ekipažas dar prieš startą virto, o varžybose lietuvius persekiojo techninės problemos.

Aido Bubino nuotr./Vaidotas Žala
Aido Bubino nuotr./Vaidotas Žala

Tačiau V.Žala tvirtino, kad neketina pasiduoti, ir planuoja toliau derinti pasirodymus ralio varžybose kartu su startais bekelės maratonuose. Azartišku vairavimo stiliumi garsėjantis sportininkas neslepia, kad pagrindinis tikslas Norvegijoje – surasti stabilų važiavimo ritmą, ir išvengti nuotykių pavojingose Skandinavų trasose.

„Lietuviškų žvyrkelių pakelės kur kas atlaidesnės klaidoms. Ten mūsų laukia akmenys ir uolos. Reikės važiuoti labai disciplinuotai“, – sakė lenktynininkas.

VIDEO: V.Žala ruošiasi Norvegijos raliui

Pietų Norvegijos ralis yra vienas populiariausių šalies ralio kalendoriuje. Netoli kurortinio miestelio Mandalio vyksiantys greičio ruožai pritraukia ne tik minias žiūrovų, bet ir gausų dalyvių burį. Dalyvių sąraše jau užsiregistravo 108 ekipažai. Varžybų startas bus duotas gegužės 9 dieną, sportininkai turės įveikti 140 kilometrų greičio ruožų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius