Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vandens formulės F2 pasaulio čempionato etape Zarasuose – lyderio avarija ir latvio triumfas

Sekmadienį Zarasuose baigėsi dvi dienas trukęs Pasaulio vandens formulės čempionato F2 etapas. Čia prie starto stojo greičiausi planetos motorlaivių vairuotojai, o jų gretose buvo galima išvysti ir Lietuvos atstovų.

Kad pasaulio lygio renginys Zarasuose sulaukė dėmesio galima spręsti iš to, jog pakrantės aplink ežerą buvo pilnos žiūrovų.

Įsitaisę ant lieptų ar tiesiog ant kranto smalsuoliai nenuleido akių nuo vandens paviršiumi skriejančių motorlaivių ir itin aistringai palaikė tautiečius – F2 pasaulio čempionate lenktyniaujantį Edgarą Riabko ir FR1000 gliserių klasės Europos čempionato etape besivaržiusį Rolandą Kavaliauską.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

Pirmieji į lemiamą kovą dėl apdovanojimų stojo FR1000 motorlaivių vairuotojai. Paskutinysis plaukimas buvo išties efektingas, kadangi prastai startavęs Rolandas Kavaliauskas vieną po kito ėmė vytis varžovus kol galiausiai finišą pasiekė pirmoje vietoje.

Šis plaukimas buvo itin įtemptas, nes lietuvis kiekviename posūkyje atakavo Didžiosios Britanijos atstovą Jimą Noone`ą ir jį aplenkė tik finišo tiesiojoje.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Rolandas Kavaliauskas

FR1000 įskaitoje svarbūs buvo visi keturi plaukimai, mat jų metu dalyvių finišo pozicijos buvo vertinamos taškais.

Susumavus visus rezultatus paaiškėjo, kad lietuvis Rolandas Kavaliauskas surinko 1000 taškų ir vos 100 atsiliko nuo pirmosios vietos nugalėtojo vokiečio Ulfo Stute. Trečioje pozicijoje įsitvirtino paskutinėje kovoje lietuviui nusileidęs britas J.Noone`as.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

Po šios klasės dalyvių finišo Zaraso ežero vanduo nurimo neilgam, nes čia netrukus buvo duotas startas finaliniam F2 plaukimui, kuriame varžėsi kitas lietuvis Edgaras Riabko.

Tiesa, tautietis, iki tol patyręs aibę problemų su varikliu, finale buvo klasifikuojamas 18-oje vietoje ir į vandenį savo motorlaivį įkėlė paskutinis.

Visą savaitgalį trukusios varžybos vieninteliam jose dalyvaujančiam lietuviui prasidėjo nesėkmingai.

Šeštadienį ryte vykusi kvalifikacija lietuviui baigėsi variklio gedimu. Nors komandos mechanikai per naktį bandė tvarkyti agregatą, sekmadienį ryte jiems teko apskritai keisti variklį.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Edgaras Riabko

Finalinis plaukimas prasidėjo incidentu – pirmajame posūkyje apsivertė dvi formulės, tarp kurių buvo ir varžybų favoritu laikytas švedas Pierre‘as Lundinas. Vėliau žiūrovai išvydo dar kelias avarijas, po kurių varžybas baigė tik 11 lenktynininkų.

Turint galvoje visas šias nesėkmes, galutinę 8 vietą galima vertinti kaip gerą rezultatą.

Po avarijos finalinis plaukimas buvo sustabdytas bei pakartotas ir čia puikiai pasirodė Edgaras Riabko, kuris sugebėjo prasibrauti iki aštuntosios pozicijos. 45 ratus įveikęs per 45 minutes ir 2 sekundes, E.Riabko finišavo 8-as. Tai lietuviui garantavo 3 įskaitinius taškus bendroje čempionato įskaitoje.

„Zarasai man tarsi užkeikti. Turėjau didelių problemų su varikliu. Taip pat nuo savaitgalio pradžios normaliai neveikė hidraulika, neleidusi tinkamai reguliuoti variklio. Todėl negalėjau normaliu greičiu įveikinėti posūkių. Turint galvoje visas šias nesėkmes, galutinę 8 vietą galima vertinti kaip gerą rezultatą“, – po finalinio plaukimo įspūdžiais dalinosi E. Riabko.

Rūtos Nedzelskienės nuotr./Varžybų akimirka
Rūtos Nedzelskienės nuotr./Varžybų akimirka

45 minutes trukusį finalinį važiavimą laimėjo Latvijos sportininkas Uvis Slakteris. Antrą vietą iškovojo austras Ruppas Temperis. Ant trečio prizininkų pakylos laiptelio žengė britas Owenas Jelfas. Vienintelė varžybų dama, švedė Bimba Sjoholm, varžybas baigė dvyliktoje vietoje.

Šiemet vandens formulių F2 pasaulio čempionatą sudaro septyni etapai, o šiemet dalyviams dar teks varžytis dukart. Artimiausias etapas numatytas rugsėjo 10-11 dienomis Prancūzijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius