Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Važiuojanti ralio legenda Loebas šalmą pakabins 2011-aisiais (video)

Šešiskart iš eilės pasaulio automobilių ralio (WRC) čempionatas prancūzas Sebastienas Loebas prakalbo apie karjeros pabaigą. Pakabinti lenktyninį šalmą ant vinies 36 metų ralio legenda planuoja pasibaigus kitų metų sezonui.
Akimirka iš lenktynių
S.Loebas karjerą baigs po kito sezono. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nuo 2004 metų WRC pirmenybėse nepralenktas ir šiemet bendrojoje pilotų rikiuotėje taip pat  užtikrintai pirmaujantis S.Loebas tikina tokį sprendimą priėmęs pats, o ne dėl augančios „Citroen“ komandos draugo 26 metų tautiečio ir bendravardžio Sebastieno Ogiero konkurencijos.

„Taip, – paklaustas žurnalo „Paris Match“, ar nuolatiniai pralaimėjimai S.Ogierui paspartintų jo pasitraukimą iš profesionalaus sporto, atsakė S.Loebas. – Nematyčiau prasmės rizikuoti taip smarkiai, kad neatsilikčiau nuo jo. Tačiau mano karjerą baigs ne S.Ogieras, o aš pats. Iš sporto neabejotinai pasitrauksiu pasibaigus 2011 metų sezonui.“

Per pastaruosius 10 metų automobilių sporte S.Loebas patyrė 15 rimtų avarijų. Tituluočiausias istorijoje ralio pilotas neslepia, kad tai yra viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl nusprendė pasitraukti.
 

„Tai mane verčia trauktis, Nebeturiu motyvacijos toliau taip rizikuoti, kad išlaikyčiau aukštą tempą. Vienintelė mano motyvacija dabar yra tiesiog malonumas“, – paaiškino S.Loebas.

Važiuojanti ralio legenda taip pat priminė apie savo karjeros pradžią. „Būdamas 22 metų dirbau elektros laidų fabrike ir vargiai gaudavau minimalią algą, – pasakojo S.Loebas. – Man labai pasisekė, kad gyvenime sutikau tokių nuostabių žmonių, kurie pakeitė mano likimą. Jie man padėjo greitai tobulėti ir aš džiaugiuosi, kad išpildžiau jų lūkesčius. Dalyvaujant ralyje labai svarbus yra talentas ir man pasisekė, kad jį turiu. Taip pat esu labai tikslus ir mėgstu viską apsvarstyti, o raliui to ir reikia.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius