-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilkyčiuose – jėgos ir greičio paradas

Liepos 18 dieną, sekmadienį, Vilkyčių automobilio lenktynių trasoje startuos ypatingai galingi lenktyniniai bolidai iš Skandinavijos ir Baltijos šalių.
Ralio-kroso varžybos Vilkyčiuose
Ralio-kroso varžybos Vilkyčiuose / Valdo Čičinsko/fotovaldas.com nuotr.

Kaip žinia, jau šį šeštadienį Palangoje vyks 1000 kilometrų žiedinės lenktynės. Joms finišavus, sekmadienį, už keliasdešimties kilometrų nuo Palangos, Vilkyčių trasoje bus surengtos Šiaurės šalių ralio kroso batalijos. Čia startuos lenktynininkai iš Norvegijos, Suomijos, Čekijos, Lenkijos, Latvijos, Estijos ir žinoma, mūsų šalies meistrai.

Šių lenktynių išskirtinis bruožas – ypatingi galingi automobiliai, kurių motorai išvysto iki 700 AG bei žaibiški pagreičiai, grumtynės, kontaktinė kova dėl vietos trasoje.Tokiose varžybose žiūrovai emocijų patiria kur kas daugiau negu bet kuriose kitose. Žiūrovams čia sudarytos idealios sąlygos – sumokėjęs 10 litų už bilietą, visą dieną gali stebėti emocingas kovas dėl pergalių skirtinguose automobilių divizionuose. Įsikūręs bet kurioje trasos vietoje, gali stebėti visą važiavimą nuo starto iki pat finišo. Pasak trasos šeimininkų, čia sulaukiama apie 7000 aistruolių.

Kiekvienam lenktynininkui per dieną teks įveikti iki 33 ratų. Tai sudaro apie 30 kilometrų. Tokį nedidelį atstumą greitai nuvažiuoti labai brangu. Mat pasak sportininkų, per dieną automobilis sunaudoja apie 50 litrų specialaus sportinio benzino, kurio 1 litras kainuoja 18 litų. Taigi, vienos dienos pasivažinėjimas sportininkui atsieina apie 1000 litų.

Vilkyčių trasoje, automobilių lenktynės vyksta jau nuo 1998 metų. Dar seniau sportuoja jos šeimininkas, daugkartinis Lietuvos kroso čempionas Kazimieras Gudžiūnas. Pirmasis jo startas lenktynėse buvo 1972 metais. Lenktynininkas startuos ir šį sekmadienį. Jis važiuos automobiliu FORD Puma, kurio galia siekia 430 AG.

 

VIDEO: Ralio Kroso Vilkyčiuose renginio anonsas
VIDEO: Krosas Vilkyčiuose 2009

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius